Agenda

16 juni 2024, 12:00
jun
16

Op 16 juni 2024 van 12.00-17.00 uur vindt in het gezellige centrum van Losser het evenement Op Losse(r) Wielen plaats. Het is een oldtimer- en foodtruckevenement en is gratis toegankelijk. Ook is er vertier voor kinderen, een kramerie en nog veel meer moois. Deelname aan de oldtimerdag is ook gratis en aanmelden kan via oplossewielen@gmail.com

jun
01

De kogel is door de kerk: De Slag om Losser krijgt een vervolg. Het grootse gemeenschapsspel dat vorig jaar een groot succes was is opnieuw gepland.

mei
25

Op 25 mei zal Sportclub Overdinkel een bijzonder jubileum vieren, want het vrouwenvoetbal bestaat maar liefst 20 jaar bij deze vereniging! Om dit heuglijke feit te vieren, wordt er een speciale reünie georganiseerd waarbij niet alleen huidige speelsters, maar ook oud-speelsters, oud-trainers en stafleden van zowel Sportclub Overdinkel, ASVO als OSV van harte welkom zijn.

mei
17

In deze cursus wordt je geïntroduceerd in de wereld van mossen en korstmossen. Daarnaast gaan de deelnemers ze ook van dichtbij bekijken. Dat gebeurt deels binnen en deels buiten.

mei
16

Ben je actief bij een sportvereniging? Doe je structureel boodschappen bij een bekende? Help je in één van de dorpshuizen? Op donderdag 16 mei organiseert de gemeente Losser een vrijwilligersfeest voor álle vrijwilligers in onze gemeente. Een avond vol muziek, cabaret, nieuwe kennismakingen en uiteraard een hapje en een drankje. Wethouder Marian Oosterbroek: ‘Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente. Ze verdienen het dan ook zeker om tijdens een mooi feest in het zonnetje te worden gezet.’

mei
14

Maak op 14 of 21 mei met een natuurgids van IVN Oldenzaal/Losser e.o. een verrassende avondwandeling door het mooie natuurgebied van Elfterheurne. Een coulissen landschap met bos, weilanden met houtwallen, graanakkers en schilderachtige kruidenrijke natte hooilanden met wilde planten die nu in volle bloei staan, o.a. de orchideeën. Eveneens is de kans groot om een ree en vogels te spotten. Tijdens deze excursie is er aandacht voor de geschiedenis van de omgeving. Vergeet je fototoestel niet voor de mooiste kiekjes.

mei
11

Op zaterdag Zaterdag 11 mei om 16.00 uur is er Kinderkerk in de Sint Martinuskapel. U komt daar via het Parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk. Dit is een vrij nieuw initiatief voor kinderen van 3 tot 7 jaar en er wordt gehoopt op een grote opkomst.

mei
11

Op zaterdagochtend 11 mei van 8.00 uur tot uiterlijk 10.45 uur kunt u in Losser kleding en schoenen inleveren bij het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk aan de Gronausestraat 4.

mei
10

Toneelvereniging De Rommelpot voert het stuk "Pronk of Pröttel" op 10,11 en 12 mei 2024 in Stadstheater De Bond te Oldenzaal. Kaarten zijn te reserveren via https://www.stadstheaterdebond.nl/bestel/5708

mei
09

Op Hemelvaartsdag, 9 mei wordt u om 7.00 uur uitgenodigd deel te nemen aan de gezamenlijke wandeling van ruim 1½ uur. Op deze tijd wordt gestart met ‘het dauwtrappen’, waarbij de organisatie veronderstelt dat op dit tijdstip het hele gezin, dus jong en oud, kan deelnemen.

mei
08

Kom op 8 mei, van 15.00 en 16.30 uur, jouw eigen Fotonmobiel maken in het MaakLab in de Bibliotheek Losser. Een Fotonmobiel is een zelfgemaakte racewagen, die wordt aangedreven door een propeller op een motortje. 

mei
05

Op de foto zien we de groep enthousiaste hardlopers die de tocht in 2015 hebben gedaan. En dit jaar gaat het weer gebeuren, want de vrijheid die moet in deze onzekere tijden met steeds meer dreigende oorlogstaal worden gekoesterd. Waar tot voor enkele jaren nauwelijks over werd nagedacht dat een oorlog in Europa mogelijk was, is de realiteit dat dit scenario helaas steeds reëler dreigt te worden.

mei
05

Op  zondag 5 mei organiseert Loopgroep De Lutte voor de 16e keer een mooie wandeltocht in de omgeving van de Lutte. U kunt deelnemen aan verschillende afstanden van resp. 5, 10, 15, 20, 30 en 35 kilometer. Onderstaand info over startlocatie en starttijden.

mei
04

Prikkel je zintuigen in het Dinkeldal en de Zandbergen. Zie, ruik en hoor de natuur in ons Dinkeldal, wandel mee met IVN-natuurgidsen op 4 of 8 mei. Ze lopen langs het zwembad, de Bleek, langs waterzuivering en Oelermars en ontmoeten steeds de Dinkel. Het is een activiteit in het kader van de Twentse waterweken.

mei
01

 Op woensdag 1 mei om 19:30 uur zullen de Smartlappenzangers uit Oldenzaal weer het podium van de muziekkoepel in Overdinkel betreden.

mei
01

Stickers die je op papier kan plakken kent iedereen wel. Maar wist je dat er ook speciale stickers zijn voor op stof? Deze textielstickers kun je met behulp van een strijkbout op je kleding of tas plakken. Leer tijdens de online workshop op woensdag 1 mei zelf een textielsticker ontwerpen.

apr
29

Van 29 april tot en met 12 mei worden in de Meivakantie door heel Twente op allerlei locaties leuke activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Van rondleidingen en excursies tot fietstochten en open dagen. Voor iedereen is er wel iets te beleven. Het bouwteam Bouwen aan De Lutte vertelt je op 29 april graag meer over de ontwikkelingen in het centrum van De Lutte en het Kerkebos. Zo is in het bos het riool naast het openluchttheater verbeterd voor een betere doorstroming van het hemelwater. Ook plaatsten ze stuwen om grote hoeveelheden water geleidelijk weer terug te brengen naar de sloot.

apr
28

Het laatste video-concert in de reeks ‘Bach in Erve Kraesgenberg’ van het seizoen 2023-2024 vindt plaats op zondag 28 april om 15:00 uur in Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25 te Losser. 

apr
27

Samen is het altijd leuker. En als Koningsdag op de laatste zaterdag van de maand valt, slaan de Boerenmarkt en het Oranje Comité de handen graag ineen. Een ding is zeker: het wordt een gezellige boel op 27 april in het centrum van Losser. Wat is er allemaal te doen? De maandelijkse boerenmarkt met tal van kramen, alle winkels en terrassen zijn open plus op het Raadhuisplein worden de Koningsspelen voor de jeugd georganiseerd.

apr
27

Zaterdag 27 april wordt Koningsdag gevierd op het Dorpsplein in Overdinkel. Voor de kinderen heeft Kidsplay weer een topprogramma staan. 

Pagina's