Sociale Kaart

Dyslexie Centrum Twente

Opleiding en onderwijs

Klik hier voor meer informatieHier kunt u zoeken naar organisaties die ondersteunen bij úw specifieke vraag op het vlak van werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn. U kunt zoeken op twee manieren.

  1. U voert een eigen zoekterm in en klikt op de ‘zoek mijn zorgverlener!’ button
  2. U klikt in het vak met de rode icoontjes op een categorie. In scherm dat vervolgens in beeld komt kiest u voor een subcategorie.

Dyslexie Centrum Twente
Dyslexie Centrum Twente is een centrum dat gespecialiseerd is in diagnostiek en behandeling van leerproblemen. De organisatie werkt met kinderen in de basisschoolleeftijd, middelbare scholieren en volwassenen.
Wat biedt deze organisatie u?
DCTwente biedt behandeling van dyslexie en dyscalculie. De organisatie kan u ook van dienst zijn bij concentratieproblemen van kinderen of voor andere vormen van diagnostiek bij taal- en rekenproblemen en gedragsproblemen. Bij diagnose en behandeling spelen ouders en leerkrachten een belangrijke rol.
Waar in is zij gespecialiseerd?
Het Dyslexie Centrum Twente werkt volgens een eigen behandelmethodiek. Deze methodiek richt zich op de relaties tussen letters en klanken en de herkenning van de Nederlandse klankstructuur. De klanken van de taal zijn het uitgangspunt. Door aan de verschillende klanken symbolen en kleuren te verbinden wordt de klankstructuur binnen woorden zichtbaar.
Hoe kunt u zich aanmelden?
Zowel ouders als scholen kunnen een kind aanmelden bij DCTwente.

Contactgegevens

bezoekadres

Prins Bernhardplantsoen 204
7551 HT
Hengelo
Telefoon: 
074 8516 574

Openingstijden

ma. t/m vr.
08:30 - 17:00