Sport en hobby

Biljartvereniging Pomerans 1928

De Losserse biljartvereniging Pomerans is opgericht in 1928 en speelt haar wedstrijden tegenwoordig bij Cafe Heijdemann aan de Smalmaatstraat in Losser op 2 wedstrijdtafels.

De Losserse biljartvereniging Pomerans is opgericht in 1928. In het café van Gerrit Jan Schorfhaar aan de Gronausestraat in Losser werd natuurlijk ook veel gekaart. Een gezelligheidsclubje, bestaande uit de heren Berend Nijenhuis, Herman Brilman en Herman Nusmeijer vond dat er naast het kaarten ook tijd moest vrij gemaakt worden werd voor een serieuze vorm van biljarten.

Hiermee werd de basis gelegd voor wat nu de biljartvereniging Pomerans is en die onder de naam Krijt op Tijd zijn eerste stappen zette in de georganiseerde biljartwereld. De Losserse Biljart Bond, met als grote animator Herman Nusmeijer. Het is niet voor niets dat bij het clubkampioenschap van deze biljartvereniging nog steeds gespeeld wordt om de Herman Nusmeijer Sr. Beker en dat de familie nog steeds betrokken wordt bij de prijsuitreiking. Gedurende 37 jaar dreef de biljartvereniging Pomerans praktisch alleen op de inzet en het enthousiasme van wijlen Herman Nusmeijer.

In 2001 komt de vereniging in een moeilijk vaarwater. Door omstandigheden moet de eigenaar van Cafe Schorfhaar zijn zaak van de hand doen en moet de BV Pomerans op zoek naar een andere lokaliteit. Door de onderlinge band en haar sterke biljartwortels heeft de Pomerans dit samen met de eigenaar van Grand cafe Smit goed opgepakt en hadden we wederom een fijne biljartlokatie waar elk jaar meerdere finales werden gespeeld, met tevens elk jaar een NK in diverse klasses.

In het seizoen 2016/2017 is in overleg met cafe Smit besloten uit te zien naar weer een andere locatie, welke we gevonden hebben in Cafe Heijdemann in Losser. Omdat hier vroeger ook al werd gespeeld binnen de KNBB en de eigenaar weer wat meer aan het cafe gebeuren wilde toevoegen was de deal snel gemaakt.

In sneltrein vaart werd een tweede biljart geplaatst en de lokaliteit aangepast met diverse attributen van de Pomerans.
Zowel in de avond- als middagcompetitie is er nog ruimte te over en kunnen belangstellenden zich aanmelden als lid van onze Pomerans.

Contactgegevens

Café Restaurant Heijdemann Smalmaatstraat 55 Losser
7581 HH
Losser
Telefoon: 
053 538 1416

Contactpersoon

Tonnie Bergsma
Secretaris
Telefoon contact: 
06-22513342
E-mail contact: