Nieuws

Vastenactie in Losser weer een groot succes

De opbrengst van de Vastenactie bedroeg dit jaar ruim 12.000, - euro. Deze betrokkenheid is hartverwarmend.

De opbrengst werd mogelijk gemaakt door vele gulle gevers, collectanten, kinderen en leerkrachten van de scholen. Hartelijk dank namens de kinderen uit San Salvador. In deze vastentijd is er in de hele parochie Maria Vlucht door de MOV-groep veel aandacht besteed aan het project “Eilanden van hoop in San Salvador”.

Er werd door maar liefst honderd collectanten gecollecteerd via de bekende vastenzakjes. Deze collectanten brachten en haalden de vastenzakjes op in heel Losser. Dit resulteerde in het enorme bedrag van ruim 8.500, - euro.

Geweldige opbrengst

De leerkrachten van de katholieke basisscholen in Losser en Overdinkel verdiepten zich in de problematiek van bendeoorlogen en extreme criminaliteit in San Salvador. Via het materiaal van de Vastenactie konden de kinderen met filmpjes en digitale werkbladen met het project aan de slag. Tevens werden er door de MOV groep gastlessen op de scholen verzorgd.

De opbrengst van de scholen was meer dan 3.800, - euro. Dit is een bedrag om trots op te zijn. De MOV groep zegt iedereen hartelijk dank voor dit geweldige resultaat.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.