Nieuws

Het succes van Fine’s Bloemsierkunst

Fine Leemkuil schikt al ruim 20 jaar bloemstukken. Ooit is zij in het verre verleden gevraagd door de organisatie wat toen de Muchte was om in het project “Mensen zonder werk” te helpen bij een dagbesteding. 

 Veel plezier

Tegenwoordig valt dit project onder Fundament. Fine begon toen met 6 mensen en nu ruim 20 jaar later nemen 170 mensen, hoofdzakelijk vrouwen, deel aan haar project. En met veel plezier. De dames komen voor de gezelligheid, de sociale contacten en om steeds een vers bloemstuk op tafel te hebben staan.

Winterperiode

De mensen kunnen komen in de winterperiode van oktober tot midden april. Om de twee weken is er een avond waar, onder Fine’s toeziend oog en adviezen, een bloemstuk wordt gemaakt. In totaal zijn er dan 12 bloemstukken per persoon vervaardigd.

Waar is het succes aan te danken

“Ik weet niet waar ik dit succes aan dank.” :Zegt Fine. “Ik ben gewoon. Ik doe gewoon. Ik heb er zelf veel plezier in. Ik praat plat en ik doe niet moeilijk. Het is altijd gezellig. De dames nemen vaak wat lekkers voor bij de koffie mee en we kletsen nadien lekker bij. Er zijn nu zoveel deelnemers dat er een stop is op de aanmeldingen. Ik kan nu echt niet meer mensen van dienst zijn. De groepen bestaan uit 12 tot 16 personen. Ik heb één groep van 20 personen. Dat zijn mensen die uitkijken naar de bloemsierkunst omdat ze dan uit hun isolement komen. De groepen, 12 in totaal, komen zowel overdag als ’s avonds.”

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.