Nieuws

De Sint is weer in Losser

De intocht van Sinterklaas in Losser is zeer goed bezocht.

O zo spannend

Rond de Oale Toorn van Losser is het vanmiddag gezellig maar o zo spannend. Zou Sinterklaas wel op tijd komen? Er wordt al goed gezongen door de in grote getale aanwezigen. Uit vele kinder keeltjes klinken de gezellige Sinterklaasliedjes.De vele zwarte pieten dalen af van de Oale Toorn en laten hun vaardigheden zien. Zo te zien hebben ze goed geoefend het afgelopen jaar. Het klimt en klautert over elkaar heen. Er zijn natuurlijk speciale muziekpieten voor een vrolijke noot.

Podium

En dan… ja hoor gelukkig daar komt de Sint in een prachtige Pick-up auto zodat iedereen hem goed kan zien. In begeleiding van zijn vaste staf aan Pieten gaat Sint richting het podium waar hij wordt opgewacht door onze burgervader dhr. Sijbom.

Dhr. Sijbom heet de Sint van harte welkom en is natuurlijk wel benieuwd of het goed komt met alle cadeaus. Sinterklaas verzekerd hem dat dit helemaal in orde is dit jaar. Nadat de Sint uit volle borst is toegezongen vertrekt hij. Zijn tocht gaat verder naar het winkelcentrum de Brink, Grand Café Smit voor de receptie en aansluitend café het Readthuys als eindpunt.

Superfan Fleur

Tijdens de receptie bij Grand Café Smit kom ik Fleur tegen, Fleur is nu 3 jaar en een super Sinterklaas fan. Vanaf augustus begint het bij Fleur al te kriebelen “wanneer komt Sinterklaas nou” is een veelgestelde vraag van Fleur. En nu vandaag was het eindelijk zover. Als Sinterklaas plaats neemt op zijn mooie stoel is er een heel blij en dat is Fleur, ze glimt van oor tot oor.

Dan gaat Sinterklaas weer verder de gemeente Losser in. Op naar Overdinkel en 20 november naar de Lutte. Het is voor de Sint en zijn Pieten een drukke maar een hartverwarmende ontvangst in Losser.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid