Nieuws

Lossers Kunst Collectief vergadert

Donderdagavond hield de stichting LKC (Lossers Kunst Collectief) haar jaarlijkse deelnemersvergadering. Jan van Heuvelen, de voorzitter, opende de vergadering en verwelkomde de in totaal 26 deelnemers.

Het jaar 2016 stond vooral in het teken van inrichten van het nieuwe onderkomen. Ondanks een vlekkeloos, bijna met militaire precisie verlopen verhuizing waren er nog veel dingen te doen, bijvoorbeeld de wederopbouw van de zuurkast, het plaatsen van een afzuigkap ten behoeve van glas en lood, maar ook diverse bouwkundige aanpassingen aan het gebouw. Kortom de verhuizing was nog niet helemaal achter de rug. De rol van secretaris én penningmeester wordt momenteel door een niet-lid opgepakt. Op zich een praktische maar niet echt een wenselijke situatie. Alle deelnemers worden dan ook opgeroepen om zich eventueel beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie. De kurk waarop het LKC drijft wordt wel heel erg klein en daarmee de kwetsbaarheid vergroot.

Open dag 2016

De open dag was een groot succes. Niet alleen vanwege de getoonde kunstwerken, maar ook vanwege de prachtig ingerichte expositieruimtes, actieve werkvormen en de vele bezoekers. Deze open dag werd mede aangegrepen om het nieuwe atelier officieel te openen. Jan van Heuvelen had een mooie speech en ook onze wethouder sprak lovende woorden over het LKC en haar nieuwe onderkomen. Tijdens deze open dag zag ook de nieuwe website het levenslicht.

Workshops

Ook dit jaar werden er weer verschillende workshops verzorgd en deze blijven onverminderd voorzien in een behoefte. De deelnemers zijn altijd bijzonder positief over deze workshops. Door de jaren heen ziet men dan ook dat het geven van workshops niet meer weg te denken is bij het LKC en dat deelname aan deze workshops duidelijk leidt tot creatieve ontwikkeling van de deelnemers. Een compliment aan diegenen die met veel kundigheid en enthousiasme deze workshops verzorgen is dan ook op zijn plaats.

Deelnemersbestand

Eind 2015 stond het deelnemersbestand op 59 deelnemers. Ondanks het vertrek van een enkele leden was er ook sprake van een flinke aanwas. Het totaal aantal leden stond op 31 december op 71 en daarmee op het hoogste aantal leden sinds de oprichting. De conclusie is gerechtvaardigd dat de vele activiteiten, verhoging naamsbekendheid en ons nieuwe onderkomen ertoe hebben bijgedragen dat het LKC nog steeds groeit en dag geeft hoop voor de toekomst.

Bestuur

Hans Keeris neemt zitting in het bestuur. Hans wordt met algemene stemmen gekozen en de voorzitter heet hem van harte welkom. Een ieder wordt opgeroepen om leden te entameren om een bestuursfunctie op zich te nemen. Jan blijft nog even aan als voorzitter. Het bestuur bestaat nu uit 5 leden. Echter Jan van Heuvelen (79) wil graag aftreden als voorzitter. Voorlopig is het nog niet gelukt een nieuw voorzitter te werven.

Het LKC zou graag nog meer nieuwe leden begroeten. Het LKC is gevestigd in een prachtig onderkomen en deelnemers kunnen er onbeperkt terecht. Voor meer informatie: www.losserskunstcollectief.nl

Open zondagen

In plaats van een open dag is men van plan in 2018 zes open zondagen te houden per individuele kunstuiting. De data hierover worden nog bekend gemaakt.

Lossers Kunst Collectief vergadert

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.