Nieuws

Informatieavond Platform Losser

Er was een matige opkomst op de infomatie avond van het Platform Losser op de bijeenkomst in het Lossers Hoes

Doelstelling Platform-Losser

De avond begint met uitleg wat de doelstelling is van de dorpsraad Losser. Nicky Luttinkhuis legt uit dat de Dorpsraad een onafhankelijk en a-politiek orgaan is dat de communicatie tussen de burger en de gemeente Losser onderhoudt. " We willen graag een podium geven aan de burgers als spreekbuis richting de politiek" volgens Nicky (bestuurslid).

Harry Bloemen (voorzitter) neemt het over en legt uit wat de thema's van deze avond zullen zijn. Het eerste thema is het parapluplan. Het plan bevat de herinrichting van de Gronausestraat en het centrum van het dorp Losser. Er komen extra parkeerplaatsen voor de "langparkeerders" naast sporthal De Fakkel. Deze zijn bedoeld voor werknemers in het centrum van Losser. Na het aanstellen van Boa's zal er gehandhaafd gaan worden in de blauwe zone.

Er is al begonnen met de Gronausestraat. Het lijkt erop dat dit zuidelijke gedeelte aan het eind van deze maand klaar zal zijn. De focus ligt op het noordelijke gedeelte van De Fakkel tot aan de R.K. kerk. Wanneer men begint, is nog niet bekend. De parkeerplaats van de RK. Maria Geboorte Kerk zal ook onderdeel worden van het plan. Daarvoor is toestemming gegeven. Ook volgt er nog een bijeenkomst voor ondernemers en bewoners volgens Harry Bloemen.

Op de vraag van de voorzitter of Losser een boodschappendorp of winkeldorp is, is het antwoord van de aanwezigen duidelijk. Met het nu aanwezige winkelaanbod is het dorp Losser een boodschappen dorp. Enkele dames geven aan dat er geen "leuke winkels" zijn om echt te gaan shoppen. En Losser kent ook geen cultuur om eens in eigen dorp op een terras te gaan zitten. Terwijl de laatste tijd er mooie terrassen te vinden zijn volgens de dames.

Erve Kreasgenberg

Dan is het tijd voor een van de parels die Losser rijk is, te gaan bespreken: het Cultuurpark Erve Kraesgenberg. Er zijn signalen bij het platform binnen gekomen dat Erve Kraesgenberg "niet zo goed loopt". Volgens het Platform Losser zou het wenselijk zijn dat er op de Erve speeltoestellen geplaatst worden. Om de Erve meer inkomen te laten genereren zou een pannenkoeken restaurant hier ook een plek kunnen vinden volgens het platform.

Hier wordt geantwoord door de aanwezige voorzitter van het Cultuurpark. "Erve Kraesgenberg" is een Cultuurpark en wil graag zo blijven. Er zouden wel meer aan de Erve gerelateerde activiteiten ontplooit kunnen worden. Of daar een pannenkoekenhuis in past, is nog maar de vraag. Erve Kraesgenberg is immers een stichting en heeft geen intentie om winst te gaan maken. Als de opbrengst gelijk speelt, is het prima. Het zou wel fijn zijn als er meer vrijwilligers zouden komen. Dit om meer plannen uit te werken en uit te voeren volgens de voorzitter van de stichting Erve Kraesgenberg, de heer Chris Bodewes. Overleg van de partners op de erve zoals de Böggels en het Openluchttheater Brilmansdennen zou gewenst zijn, is een van de conclusies. Er is de volgende dag (donderdag) al overleg tussen het platform en de stichting Cultuurpark Erve Kraesgenberg geweest (red.).

Voor de volgende informatieavond houd onze website in de gaten. Het platform Losser roept de bevolking op hun ideeën/mening door te geven aan het bestuur van de Kraesgenberg of naar info@platformlosser.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.