Nieuws

Dames Losser winnen van hoogvlieger Schuurman BZC

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Borculo enorm verrast met een prima 8-9 overwinning tegen Schuurman BZC, wat de 2e plaats op de ranglijst bezette. Met 3 B-junioren in het kader, die samen goed waren voor 4 doelpunten,  won de ploeg van coach Rudie Damhuis de toch wel harde wedstrijd verdiend.

Aan het wapenen 

Losser is zich aan het wapenen tegen deze ploegen. Rudie Damhuis hierover: ”Op de trainingen don we dingen waardoor we deze zaken beter kunnen handelen. Vooral de jongeren hebben hier baat bij, en kunnen hierdoor rustiger spelen. Het aangeven en afmaken van kansen gaat hierdoor steeds beter”.

Toch bleef het tot aan de laatste seconde een zeer spannende wedstrijd. Nadat de Borculose vrouwen en de 2e periode een 2-1 voorsprong nam, kon Losser er diezelfde periode nog voorbij komen en deze periode afsluiten met een 2-4 voorsprong. Vanaf dat moment werd er om en om gescoord, maar het verschil bleef steeds één of twee doelpunten.

Aan het begin van de laatste periode leek het er op dat Schuurman BZC grip op de wedstrijd kreeg en kwam langszij op 7-7. Toen youngster  Susan Nijhuis de 7-8 voor Losser scoorde konden de thuisploeg weer langszij komen. De Borculose Marieke Lowik scoorde haar 8e doelpunt van de wedstrijd.

Veerkracht

Ook nu toonde Losser weer veerkracht, en uit een overtalsituatie werd vlak voordat het signaal voor de laatste minuut kwam door opnieuw Susan Nijhuis de 8-9 gescoord. Maar ook toen was het nog niet gespeeld. Binnen de laatste 10 seconden werd Losser nog geconfronteerd met een dubbele uitsluiting. Schuurman BZC kon op dat moment niet meer teruggrijpen op een time-out. Losser overleefde de situatie en kon met een bevrijdend gevoel de wedstrijd winnend afsluiten.

En deze overwinning was nodig om de ploeg het zelfvertrouwen een beetje terug te geven. Zelf wordt er gedacht om dit jaar te overleven, maar misschien is dat wel een eigen onderschatting. Een plek tussen 6 en 8 moet er zeker in kunnen zitten. In ieder geval is de weg naar boven ingezet en is de positie op de ranglijst nummer 9.

Tussenstanden: 1-0, 2-4, 5-7, 8-9.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 4, Jetske Gielians 2, Susan Nijhuis 2, en Manon Korfage.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid