Nieuws

D66-Lijsttrekkers 2018

De lijsttrekkers van D66 voor Losser, Dinkelland en Oldenzaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zijn bekend

Internetstemming

De lijsttrekkers van D66 voor Losser, Dinkelland en Oldenzaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zijn bekend.Via een internetstemming onder de leden werden inLosser en Dinkelland de huidige fractievoorzittersJaimi van Essen en Fons Maathuis opnieuw tot lijsttrekker gekozen. In Oldenzaal heeft Mari Ailo-Zaia bijna 76% van de stemmen gekregen ten opzichte van mede-kandidaat en huidige fractievoorzitter Sasha Boers.Mari Ailo-Zaia: "Wat een bijzondere eer om te zijn gekozen met zo'n grote meerderheid. Ik begreep dat meer dan 80%van de Oldenzaalse leden een stem heeft uitgebracht in deze verkiezing. Om dan zó als winnaar uit de bus te komen geeft echt een heel goed gevoel. Het voelt ook als een grote verantwoordelijkheid en er moet de komende tijd nog veel gebeuren. We gaan bouwen aan een mooi team, een goed verkiezingsprogramma en een knallende campagne voor volgend jaar. Ik heb er heel veel zin in.

Ook afdelingsvoorzitter Ben Gerrits is tevreden: "We hebben in Oldenzaal een moeilijk jaar achter de rug, maar hiermee laten we toch ook zien dat we als partij tegen een stootje kunnen en dat we over veerkracht beschikken. Oldenzaal is nog steeds onze grootste basis in Noordoost-Twente en we willen er vol voor gaan tijdens de komende verkiezingen. Daarnaast is ook in Dinkelland ons ledenaantal flink gegroeid en in Losser doen we het prima als coalitiepartij. Wij kijken met vertrouwen uit naar volgend jaar.

Jamai Van Essen

Ook de lijsttrekkers van Losser en Dinkelland zijn blij dat zij opnieuw zijn gekozen.Van Essen(Losser): "D66 heeft in Losser de afgelopen jaren veel kunnen bereiken en we zijn een goed team geworden als fractie. Ook in de komende raadsperiode willen we volop meedoen en het progressieve geluid laten horen in de gemeente Losser."Maathuis (Dinkelland): "De afgelopen jaren hebben we in Dinkelland hard moeten werken en ook de bestuurscrisis maakte het allemaal niet gemakkelijker.Veel mensen is onze tomeloze inzet opgevallen en dit geeft mij een goed gevoel, ondanks dat het vaak lastig was om als éénmansfractie te opereren. Hopelijk kunnen we volgend jaar ons zetelaantal met één of twee zetels uitbreiden. Daar wil ik in elk geval zeker voor gaan."De overige plaatsen van de kandidatenlijsten worden in het najaar verder ingevuld. Net als bij de lijsttrekkersverkiezingen hebben de D66-leden daar ook zelf het laatste woord over. Ondertussen wordt er geschreven aan de verkiezingsprogramma's

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid