Nieuws & Agenda

Gouden koksmuts voor Emiel Kwekkeboom

De meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt.

Emiel Kwekkeboom met zijn roots in Losser is maandag winnaar geworden van de Gouden Koksmuts. De prijs is een onderdeel van de horeca-vakbeurs deze beurs is ook bekend als de Horecava. Samen met zijn team van het restaurant La Rive uit Amsterdam waren zij goed voor het beste gerecht op de Horecava.

Het team van collega's bestond uit Marco Geurst en Jules Wiringa. Er vielen eerder ook de prijzen de Prix Taittinger en de Cas Spijkers Academie Trofee ten deel.

Volgens de jury steekt het Losserse kooktalent er" met kop en schouders boven uit"

Emiel is begonnen als afwasser in een restaurant in Twente en mocht naar verloop van tijd meer voorbereidend werk doen. “Ik ontdekte pas echt mijn liefde voor het vak toen ik door ziekte van iemand in de keuken écht mocht koken”, vertelt Emiel. “Toen ik moest kiezen voor een studie heb ik lang getwijfeld tussen het hbo bedrijfskunde of de mbo opleiding basis kok. Ik heb gekozen voor de koksopleiding.


Bronnen: TC Tubantia en Kevin Huizer

De meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt.

Emiel Kwekkeboom met zijn roots in Losser is maandag winnaar geworden van de Gouden Koksmuts. De prijs is een onderdeel van de horeca-vakbeurs deze beurs is ook bekend als de Horecava. Samen met zijn team van het restaurant La Rive uit Amsterdam waren zij goed voor het beste gerecht op de Horecava.

Het team van collega's bestond uit Marco Geurst en Jules Wiringa. Er vielen eerder ook de prijzen de Prix Taittinger en de Cas Spijkers Academie Trofee ten deel.

Volgens de jury steekt het Losserse kooktalent er" met kop en schouders boven uit"

Emiel is begonnen als afwasser in een restaurant in Twente en mocht naar verloop van tijd meer voorbereidend werk doen. “Ik ontdekte pas echt mijn liefde voor het vak toen ik door ziekte van iemand in de keuken écht mocht koken”, vertelt Emiel. “Toen ik moest kiezen voor een studie heb ik lang getwijfeld tussen het hbo bedrijfskunde of de mbo opleiding basis kok. Ik heb gekozen voor de koksopleiding.


Bronnen: TC Tubantia en Kevin Huizer

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid