Agenda

Seniorenmiddag bij Café-Zaal ‘t Spoortje

zondag 24 februari 2019 13:00

Op de 24e februari is alweer de volgende editie van Seniorencarnaval Losser. Begonnen als “ouderenbal” bij Hotel Marktzicht, nu uitgegroeid tot een echte feestmiddag voor senioren. Wat wil je nog meer, zeggen ze niet zonder enige trots. De zaalindeling is, tot genoegen van menigeen, vorig jaar wat aangepast. Deze stap was onmogelijk geweest zonder de optimale samenwerking met de, altijd enthousiaste, uitbaters Erwin en Ilse van Café ’t Spoortje.

In carnavalskringen is natuurlijk het getal elf heilig. De mannen van de Commissie Seniorencarnaval Losser, bestaande uit regisseur Paul Hendriks, Jan Riesewijk en presentator Wim Pothoven kennen nog een ander jubileum. Dit jaar wordt hun Carnavalsmiddag voor de 25e keer georganiseerd. Zij houden inmiddels al een kwart eeuw, als ongewijzigde formatie, stand in carnavalsland en hebben daarmee ongemerkt een traditie laten ontstaan.

De residentie De locatie, zeg maar “de residentie” van het Seniorencarnaval in Losser. Beiden zullen ook nu weer, samen met een heel team van carnavals vrijwilligers en eigen mensen, er alles aan doen om de grote zaal om te toveren tot een ware “feesttempel”. Ze zijn er wel druk mee, maar vinden het ieder jaar weer reuzefijn om ’s middags de gasten te kunnen begroeten, zo wordt ons op het hart gedrukt.

Gert Ekkelboom Omtrent het programma blijft men, toch altijd nog wat voorzichtig. Eén vaste waarde staat…, de muzikale begeleiding door rasartiest Gert Ekkelboom. Waar zouden we zijn zonder hem klinkt het in koor. Hier komt ook de jonge garde aan bod. Gert zal ons met zoon Gerben weer trakteren op één van hun befaamde “mini-concerten”. Maar natuurlijk ontbreekt de ruimte om te dansen ook nu niet, verzekeren de CSL-mannen.

Jan Riesewijk Een buut van “onze” Jan Riesewijk, vorig jaar nog op stage in Keulen, is dit jaar terug in het programma. De kleine en grote dames van de Martiniwichter komen langs. Beide dansgroepen zullen, hun nieuwste shows bij ons presenteren. Als altijd, een genoegen om naar te kijken. Deze optredens zijn, voor menigeen, toch telkens weer de feestelijke opmaat voor het grote carnavalsweekend, een week later. De Prins van Losser met adjudanten en begeleiding zijn vanzelfsprekend present. Maar ook het JKL met de Jongerenprins en z’n gevolg. Het Jeugdprinsenpaar samen met ons carnavalssymbool Het Aöske, allemaal zijn ze erbij. Het Bösselkwintet is de kapel van de vermaarde Böggelrieders, zij zijn er ook. Het mag duidelijk zijn, feest alom. Nederlandse smartlappen gezongen door Nicolien Weghorst, zowel als Duitse Schlagers, alles komt langs de 24e februari bij ’t Spoortje.

Toegang gratis Het Amsterdamse lied tot slot is, het hoort eigenlijk ook zo, voorbehouden aan gastheer-kastelein en zanger Erwin Berge. Hij is er klaar voor verzekerde hij ons onlangs nog. Ook nu staan de “hulptroepen” alweer in de startblokken om spontaan hun medewerking te verlenen. De toegang is als gewoonlijk gratis, de koffie van ‘t Spoortje, de cake van de Bakkers van Alink en de hapjes van Plus Bellers worden aangeboden.

Aanvang programma  13.00 uur, zaal open om 12.00 uur. Informatie bij Paul Hendriks op telefoonnummer 053 5388368.

 

Contactpersoon: 
Paul Hendriks
Telefoon: 
053 5388368.
Locatie: 
Café ’t Spoortje Gronausestraat 70 7581 CH Losser