Agenda

Open dag zorgboerderij Het Voswinkel

zaterdag 21 maart 2015 10:00

Zorgboerderij Het Voswinkel aan de Voswinkelweg 7 in Losser houdt zaterdag 21 maart van 10:00-16:00 een open dag. Zorgboerderij Het Voswinkel is een samenwerking van de familie Olde Keizer en Aveleijn in losser.

Op de boerderij wordt vijftien hulpboeren dagbesteding geboden.

Ze verzorgen alle dieren op de boerderij, werken in de pluk- en groentetuin en in de kas. Daarnaast wordt er in de winter hout gezaagd om als open haardhout te verkopen en worden er allerlei creatieve artikelen (onder andere van pallethout) gemaakt. Er is een winkeltje op het erf van de zorgboerderij waar alle cadeau-artikelen worden verkocht. Ook het vlees van de Herefordkoeien van de boer wordt er verkocht en in de zomer de bloemen en groente uit de tuin.

De kune-kune varkens Katrien en Binky en de geitjes kregen afgelopen jaar een mooi nieuw hok in hun wei. In het gebiedje van de kikkervijver en het konijnenhok hebben de hulpboeren een leuke speurtocht uitgezet voor de kleuters, die samen met hun ouders op visite kunnen komen op de boerderij. De boerderij heeft opnieuw het Keurmerk Zoönosen gekregen van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Dat betekent dat er veel aandacht is voor hygiëne en gezonde dieren op de boerderij.

Verder is er vorig jaar een begin gemaakt met het geven van rondleidingen voor schoolklassen en kinderen van kinderdagverblijven. De hulpboeren zijn erg trots op alles wat ze doen op de boerderij en laten dit graag aan anderen zien. Tevens gaat er nu elke week een konijntje van de boerderij naar een belevingsgerichte dagbestedingsgroep van De Schors, voor een knuffelmoment. Elke keer weer bijzonder om te zien wat dit met mensen doet.

Ook tijdens de open dag zijn er rondleidingen, in het winkeltjes zijn allerlei artikelen gemaakt door de hulpboeren te koop. Voor kinderen is er een leuke activiteit en de hulpboeren voorzien de bezoekers graag van een kopje koffie of thee. Kortom er is van alles te zien en te doen op de boerderij.

Contactpersoon: 
Fam. Olde Keizer
Telefoon: 
06 16659446
Locatie: 
Zorgboerderij Voswinkelweg 7 7582 PG Losser
Organisatie: 
Zorgboerderij Het Voswinkel