Agenda

Nieuws van Vogelwerkgroep Losser

dinsdag 22 januari 2019 19:30

De Nationale Tuinvogeltelling

Dit jaar is de Nationale Tuinvogeltelling op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari.

Nieuw dit jaar bij de Tuinvogeltelling: u kunt ook al op vrijdag uw halve uurtje tellen. Dat geeft u nog meer ruimte om een fijn moment te kiezen. Als voorbereiding op de komende Nationale Tuinvogeltelling organiseert Vogelwerkgroep Losser een workshop Tuinvogels. Deze workshop wordt gegeven door enkele vogeldeskundigen van deze actieve vogelwerkgroep. 

Leren herkennen van tuinvogels

Vogels zijn er altijd en overal. Als je ’s winters vogelvoer strooit komen er, zelfs in een tuin midden in dorp of stad, een groot aantal soorten vogels van het voer snoepen. Maar welke soorten zijn het? Hoe herken je ze? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees? En een boomklever en de boomkruiper? Wat eten onze tuinvogels? En hoe zorg je er voor dat er zoveel mogelijk soorten in je tuin komen? Natuurlijk kun je ook van vogels genieten als je niet weet hoe ze heten, maar door ze te leren (her)kennen beleef je de natuur in je tuin nog intenser.

Workshop

Nieuwsgierig? Kom dan naar de workshop tuinvogels. Op zeer boeiende wijze gaan de deskundigen van Vogelwerkgroep Losser, met behulp van mooie foto’s, herkenningstips en enkele vogelgeluiden, u inwijden in het leven van de vogels in uw eigen tuin. Het voeren van de vogels om ze de winter door te helpen komt ook uitgebreid aan de orde.

Voor mensen die mee willen doen aan de Nationale Tuinvogeltelling, maar nog niet alle soorten in hun tuin herkennen, is dit zeker een leuke en nuttige workshop. Ook is dit de eerste opstap naar het herkennen van vogels buiten de eigen tuin.

De kosten zijn € 5,00 per persoon, inclusief een kopje koffie en een handige tuinvogel zoekkaart. Leden van Vogelwerkgroep Losser hebben gratis toegang.

Aanmelden voor deze workshop kan door een mailtje te sturen met uw naam en het aantal deelnemers naar vwglosser@gmail.com

 

Locatie: 
Café Heijdemann, Smalmaatstraat 55 in Losser.
Organisatie: 
Vogelwerkgroep Losser