Agenda

Lutter dialectwandeling

zondag 24 maart 2019 11:00

Maand maart = dialectmaand. In deze maand wordt extra aandacht besteed aan alle mooie dialecten die ons land rijk is. In De Lutte, in het mooie Twente, zijn er vele Luttenaren die het Twents nog dagelijks spreken.

Hier volgen de meest bekende dorpsuitspraken; "In De Lutt et ze tuffel met but & met ‘n betke sloat, dan goat ze nog lang nig doad.’’

Trots op onze eigen streektaal organiseren we daarom een dorpswandeling in het Twents. Onder leiding van een gids krijg je de mooie plekken en bijzondere verhalen over het dorp te zien en te horen. Uiteraard komt het Twentse dialect regelmatig naar voren. Dit is een uitgelezen kans om je Twents te testen of om op een speelse manier iets over dit dialect te leren. Dus ook als je geen Twents spreekt, kun je de wandeling nog volledig volgen. Onderweg is er een stop voor koffie met lekkers bij de horeca.

Graag vooraf opgeven bij VVV De Lutte via info@vvvdeluttelosser.nl, telefonisch: 0541-551160, via het aanmeldformulier: www.vvvdeluttelosser.nl/aanmelden-dialectwandeling/ of kom langs bij ons in de winkel.

Telefoon: 
0541-551160