Agenda

Cursus wilde planten

woensdag 20 maart 2019 19:30

In het voorjaar van 2019 organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. een cursus wilde planten. Wil je meer weten over planten in de natuur en hoe je ze kunt herkennen... dan is deze cursus iets voor jou.
De cursus wordt georganiseerd voor mensen die geïnteresseerd zijn in wilde planten en daar graag meer over willen weten. Om aan de cursus deel te nemen is geen uitgebreide kennis van planten nodig. Iedereen die geïnteresseerd is in wilde planten is welkom

De cursus bestaat uit drie binnen-bijeenkomsten in Oldenzaal en drie excursies in de omgeving Oldenzaal / Losser. Tijdens de binnen-bijeenkomsten leer je niet alleen namen, maar krijg je juist ook informatie over de groeiplaats en de relatie van de plant met zijn omgeving. Bovendien leer je hoe je moet omgaan met een flora en andere hulpmiddelen, zodat je in de toekomst zelf ook nieuwe soorten op naam kunt brengen. Ook wordt er dieper ingegaan op de kenmerken van een aantal verschillende plantenfamilies. Tijdens deze avonden wordt er zoveel mogelijk gewerkt met vers materiaal. Tijdens de excursies wordt de opgedane theorie verder in praktijk gebracht.

Wanneer
De binnen-bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 20 maart, 3 april en 17 april van (19:30 - 22:00 uur) in Oldenzaal (Stakenboer en Breedwijs).
De excursies zijn op zaterdag 11 mei (10.00 - 12.30 uur) en woensdag 26 juni en 3 juli van (18.30 - 21.00 uur) in de omgeving van Oldenzaal en Losser (Egheria, arboretum Poortbulten en Duivelshof).

Kosten
De kosten bedragen €30,- voor IVN-leden en €40,- voor niet-leden.
Deze kosten zijn inclusief de cursusmaterialen (in kleur) en koffie/thee en een koekje tijdens de binnen-bijeenkomsten.
Je kunt je tot 10 maart aanmelden via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. (www.ivn.nl/Oldenzaal-Losser e.o.) 
Voor meer info kun je mailen naar educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com.

 

Locatie: 
Oldenzaal (Stakenboer, burg. Wallerstraat 115, en Breedwijs, Helmichstraat 42b, 7574TX
Organisatie: 
IVN Oldenzaal-Losser e.o.