Agenda

Cantica Nova zoekt zangers / zangeressen

dinsdag 15 januari 2019 20:00

Deze oproep van Cantica Nova is gericht aan alle liefhebbers van klassieke muziek die zelf ook eens een keer mee willen zingen.

 

Cantica Nova is een gemengd zangkoor waarin vooral klassieke muziek wordt gezongen.Het koor staat onder de vakkundige leiding van dirigent Mirjam Spoelman. Zij is dirigent van meerdere regionale koren en is gespecialiseerd in het bereiken van een optimale koorklank. De begeleiding zal verzorgt worden door het Project Orkest Twente.

Cantica Nova uit Losser gaat ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan in november 2019 de Messiah van Händel zingen 

Dit meesterwerk van Georg Friedrich Händel is een uitdaging voor ieder koor en  menig koorlid wil dit beroemde werk eens in zijn of haar leven gezongen hebben. De muziek uit de Messiah komt het best tot z’n recht met een groot omvangrijk koor. Cantica Nova bestaat op dit moment  uit ca 45 leden, die niet alleen uit de gemeente Losser komen maar uit heel Twente o.a. uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Ootmarsum en Almelo.

Dit aantal zangers en zangeressen zou bij deze gelegenheid  bij voorkeur wat groter moeten zijn.Daarom zoekt het koor zangers en zangeressen uit heel Twente om als projectlid mee te komen zingen. De Messiah is een omvangrijk werk en er zal daarom ook nog  flink moeten worden gerepeteerd. Cantica Nova  biedt daarom de mogelijkheid om vanaf januari 2019  tot de uitvoering in november 2019 projektlid te worden tegen een sterk gereduceerd contributietarief.

Het koor is op zoek naar zangers/zangeressen die houden van mooie klassieke muziek. De eerstvolgende repetitie in het nieuwe jaar is op dinsdag 15 januari. 2019 om 20.00 uur.U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend aan deze repetitieavond deel te nemen. 

De repetities worden gehouden in het Tukkershoes, Bookholtlaan 21 in Losser. In een positieve sfeer worden de werken op ontspannen wijze ingestudeerd. 
Hierbij wordt ook aandacht besteed aan ademhalingstechnieken welke ook goed zijn voor de algehele gezondheid. 
Er wordt op verantwoorde manier gemusiceerd olv Mirjam Spoelman. Zij heeft een grote ervaring als dirigent, zangcoach en vakdocent muziek.

Contactpersoon: 
Henri Dimmendaal
Telefoon: 
053-5383993/ 0648583083
Locatie: 
Tukkershoes, Bookholtlaan 21 in Losser.