Agenda

Beleef en bewonder Arboretum Poort Bulten

zondag 13 augustus 2017 11:00

Wandel mee met de gids en ervaar de stilte en rust in dit bijzondere park. Probeer een mammoetboom te omarmen, spot de ijsvogel en geniet van de bijzondere flora en fauna

Duizenden bomen en heesters

Het park telt maar liefst 2500 bomen en heesters, verdeeld over 1000 verschillende soorten.  Je vindt er een meer dan 30 meter hoge mammoetboom en een poelenlandschap aangelegd met zwerfstenen uit de IJstijd. Deze zwerfstenen  vond men tijdens de aanleg van de A1. Nu vormen ze markante herkenningspunten in het park.

Bijzondere flora, fauna en cultuurhistorie 

Het hele park ademt cultuurhistorie. Tuinarchitect Leonard Springer startte meer dan 100 jaar geleden met de aanleg in opdracht van de textielfabrikant Gelderman.  Kenmerkend zijn de doorkijkjes en zichtlijnen, het doet bijna denken aan het Twentse coulissenlandschap waarbij openheid en geslotenheid elkaar ook afwisselen.

Schenkerij Poort Bulten

Na de wandeling kun je, op eigen gelegenheid, nog ens extra genieten op het terras of in Schenkerij Poort Bulten. Een heerlijke kop koffie, thee, lunch of high tea als afsluiter maakt de bijzondere ervaring van dit park compleet.

Voor het bestellen van tickets klik hier 

De afstand is 4 km en honden zijn niet toegestaan

Materiaal deelnemer: Trek stevige schoenen aan

 

Locatie: 
Arboretum Poort Bulten Infocentrum Natuurmonumenten Lossersestraat 68 7587 PZ De Lutte