Agenda

Artisto toont 'Kunstige Druppels'

vrijdag 3 juli 2015 13:30

Dynamisch en boordevol zeggingskracht. Dat zijn de Dripping-Art-schilderijen, die Judy van Meteren deze zomer toont in galerie Artisto in Losser.

Doordat de kunstenares haar schilderijen niet aanraakt met penseel of paletmes, maar de verf vanuit de lucht in lijnen en druppels op het doek laat vallen, ontstaan veelal spontane patronen, die een grote mate van beweging aan de voorstelling verlenen. In tegenstelling tot de Dripping Art van beroemde voorgangers als de Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock, is het werk van Judy van Meteren niet volledig abstract; in veel van haar schilderijen zijn vormen en figuren herkenbaar, die nog extra aan zeggingskracht winnen dankzij haar beperkte kleurgebruik.

Expositie: kunstige druppels

De expositie Kunstige Druppels, die tot eind september te zien is, omvat tevens bronzen beelden van de Losserse kunstenaar Jan Neetens. De natuurgetrouwe en fraai gedetailleerde beeldjes van dieren en mensen verrassen vooral door de manier waarop de kunstenaar erin geslaagd is de essentie van de houding en de expressie weer te geven. Galerie Artisto aan het Martinusplein 14

Geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Telefoon: 
Tel: 053-5363344/ 053-5387546
Locatie: 
Artistolosser Martinusplein 14 7581 AN Losser
Organisatie: 
Arsito Losser