Agenda

4 mei 2018  Vrijheid wereldwijd

vrijdag 4 mei 2018 19:00

Jaarthema 2018: Geef vrijheid door

Gedenken

4 Mei is een jaarlijks terugkerende dag, waarop we de slachtoffers van de strijd voor de vrijheid herdenken, waarop we de tijd van de onderdrukking voor de geest halen en waarop we ons bezinnen op een toekomst waarin de vrijheid voor alle mensen gewaarborgd is.

Vrijheid is nooit af

Vrijheid is nooit af, het kent geen status quo, het is een voortdurend ‘werk in uitvoering’ De geest van het verzet in de Tweede Wereldoorlog, maar ook van die in andere oorlogen, moet voortbestaan. We moeten ons verzetten tegen onderdrukking, de schending van mensenrechten en het opkomend racisme.

Zinvol

Het Oranje-comité Losser vindt de herdenking van 4 mei zinvol, als het een bezinning is op in het verleden verworven vrijheden. Opdat we nu en in de toekomst blijven strijden voor de fundamentele vrijheid van alle mensen. Een dergelijke bezinning zou ons moeten inspireren bij ons denken en handelen.

Programma herdenking 4 mei:

  • 19.00 uur een herdenkingsdienst plaats in de H. Maria Geboortekerk
  • stille tocht om 19.35 uur. De stille tocht begint op het R.K. -kerkhof, waar men langs de oorlogsgraven gaat. Vervolgens gaat de stille tocht via het Joods monument naar het Oorlogsmonument op het Martinusplein.
  • Hier worden om 20.00 uur de gevallenen herdacht. Bij het Oorlogsmonument zal o.a. Burgemeester Kroon van de gemeente Losser een toespraak houden. Na de toespraak vindt de kranslegging plaats.
Organisatie: 
Oranje Comité Losser