Nieuws

Zilveren gemeentespeld van Losser voor de man met een gouden hart

Tijdens het jaarlijkse benefietdiner van het ROC van Twente, op woensdagavond 14 december in Almelo, ontving René Heupink uit Overdinkel de zilveren gemeentespeld van de gemeente Losser. Burgemeester Michael Sijbom: “Ruim 9 jaar heeft René Heupink zich al ingezet voor het opzetten van een vocational school in Monrovia, Liberia. Dit benefietdiner, waarvan de opbrengst gaat naar deze school, ziet de gemeente Losser als een uitgelezen moment om René Heupink de zilveren gemeentespeld van Losser uit te reiken.”

Ex-kindsoldaten

René Heupink heeft de school in Monrovia in de afgelopen jaren uitgebouwd tot een volwaardige MBO opleiding. Het is een school waar ex-kindsoldaten een vakopleiding volgen om daarmee zichzelf te kunnen voorzien van werk en inkomen. René Heupink heeft vele sponsoren om zich heen weten te verzamelen en is zelf naar Monrovia gegaan om daar de school te bouwen. Daarnaast heeft René een ambulance vanuit Nederland verscheept naar Liberia en is hij bezig met het bouwen van een noodhospitaal en een brug over een gevaarlijke rivier. In die rivier verdrinken nu nog veel kinderen als gevolg van de sterke stroming.

Verdienstelijk voor de Losserse samenleving

Burgemeester Michael Sijbom: “René Heupink heeft zich ook erg verdienstelijk gemaakt voor de Losserse samenleving. Hij heeft jarenlang de samenleving in Overdinkel gemobiliseerd voor en betrokken bij zijn projecten in Afrika. René heeft de kinderen in Liberia kennis laten maken met hoe de kinderen hier in Nederland leven en naar school gaan. Aan de andere kant heeft hij de Overdinkelse samenleving laten zien hoe de kinderen in Monrovia, met hulp vanuit Nederland, een beter bestaan opbouwen.”

Zilveren gemeentespeld van Losser

De zilveren gemeentespeld wordt toegekend aan inwoners of aan anderen die zich naar het oordeel van het college van B&W bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Losserse gemeenschap en/of voor de gemeente Losser.

Losser sterk vertegenwoordigd in Almelo

De Losserse Elise Nijhuis, dochter van het echtpaar Nijhuis in Losser dat aan de Arendstraat al jaren een voortreffelijke viszaak runt, is één van General Managers die samen met een aantal medestudenten de organisatie van het benefitdiner in handen heeft. Drie Losserse zangeressen, Kim Otten, Romy Hassing en Nadine Mulder, die ook en opleiding volgen op het ROC zorgden met hun zangtalent voor de juiste stemming.

En natuurlijk René met zijn echtgenote Belinda met heel veel vrienden en kennissen uit Overdinkel. René denkt dat hij per persoon die deelnemen aan het diner ongeveer 30 euro kan besteden aan zijn goede doelen in Liberia. Deze avond waren er 230 gasten en die zijn er morgenavond weer. Dat betekent voor René, als zijn voorspelling uitkomt, zo’n kleine 14 000 euro die nog eens verhoogd wordt met 50% door de Wilde Ganzen. Elise Nijhuis is met haar medestudenten maanden in de weer geweest om deze actie goed te laten verlopen. De burgemeester prees haar en haar collega’s voor de fantastische organisatie.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.