Nieuws

Wolkbreuk legt Losser plat

Een enorme wolkbreuk heeft vanavond het openbare leven in Losser voor korte tijd platgelegd. Straten en winkels liepen onder water en parkeerplaatsen veranderde in vijvers.

Belinda de Vries van Snackbar de Tuffel plaatste de tekst "GESLOTEN" op Facebook nadat haar snackbar onder water kwam te staan. Op foto's en een video is te zien hoe medewerkers en klanten tot de enkels in het water staan. Ook is te zien dat het Raadhuisplein is veranderd in een vijver.

Op de Facebook video van Mary-Ann Ferris is dit ook nog eens duidelijk te zien:

Ook op de parkeerplaats bij restaurant El Charro en de Jumbo ging het mis:

De wateroverlast is inmiddels landelijk nieuws. "In een uur regen voor een maand in Overijsselse Losser" kopt de NOS op haar website: https://nos.nl/artikel/2243224-in-een-uur-regen-voor-een-maand-in-overijsselse-losser.html. Ook het NOS Journaal van 22:00 besteedde aandacht aan de problemen in Losser. 

Ook elders in Losser was de overlast groot. Aan de Markeweg kwam een putdeksel omhoog en auto's konden de straat maar nauwelijks doorkomen:

Luuk Belderink uit Losser maakte de volgende foto's:

Astrid Veldhuis maakte deze foto's:


Bekijk hier de reacties op Facebook en reageer zelf ook:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.