Nieuws

Vrömde vöggel zingen hoogste lied

Graaf Mike en adjudant Marc nieuwe hoogheden Bosdûvelkes

52e Graaf

In café/zalencentrum De Vereeniging is Mike Oude Hampsink (46) zaterdagavond tevoorschijn gekomen als 52e graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Hij koos Marc Thiadens (50) als adjudant om hem in het nieuwe carnavalsseizoen bij te staan. Hun lijfspreuk luidt: 'Dizze vrömde vöggel kent meka deur en doar, dit wot een Dûvels mooi joar!'.

Afscheid van graaf Wilbert

Nadat oud-graaf Wilbert de Goei officieel van zijn taken ontheven was, haakte de technische commissie in op het nieuwe jaarthema 'Vreemde Vogels' van de carnavalsvereniging. In verschillende vogelhuisjes waren bijzondere veren en eieren te zien. Terwijl het publiek nog druk speculeerde waaruit de nieuwe graaf tevoorschijn zou komen, werd 'de vrömdste vöggel van 't Luttermolen, kapper van de Dorpsstroat en oppermepper van de tennisbaan' plotseling vol in het licht gezet in een hele andere hoek van de zaal.

Geen onbekende

Mike Oude Hampsink is geen onbekende in De Lutte. Hij is al 10 jaar kapper aan de Dorpsstraat, even zo lang ondernemer bij de Dorpsstraat Specialisten en ook al jaren voorzitter van CV De Bosdûvelkes. "In die rol zag ik aanstaande hoogheden van dichtbij sidderen en beven voor hun opkomst en mooie feesten vieren. Maar het is toch anders nu het over mij gaat: ik heb het (vogelgriep)virus nu zelf stevig te pakken", zegt hij met een knipoog. Mike is getrouwd met Odette en ze hebben samen twee kinderen (Merlijn 17 en Jade 12). Zijn adjudant en boezemvriend Marc Thiadens is internetondernemer en getrouwd met Christie. Samen hebben ze een dochter Marith (9).

Openhuis

Zondag 16 december houden de nieuwe hoogheden met hun dames en kinderen tussen 13.00 en 18.00 uur open huis in hun residentie, De Vereeniging, aan de Dorpsstraat 7 in De Lutte. Buren, vrienden, bekenden, inwoners van De Lutte en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom tijdens de traditionele instuif van De Bosdûvelkes. Op het programma staan o.a. de sleuteloverdracht en een nadere kennismaking met de nieuwe hoogheden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door hofkapel Dûvels Geweld en drive-in Starlight Licht & Geluid. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.