Nieuws

Vorst Marnick zwaait dit jaar de scepter bij de Martini Kerlkes

Hej barman! Hejt bier koald an de tap, disse dree bint op stap!! 

Bomvolle zaal

Marnick Boll is de nieuwe Vorst van de Martini Kerlkes. Hij presenteerde zich afgelopen zaterdag tijdens het traditionele Vorstenbal en is de tweeënvijftigste hoogheid van de vereniging. In een bomvolle en oergezellige zaal van residentie Grand Café – Restaurant Smit koos hij Bob Droste en Thies Kuipers tot zijn adjudanten. Het kersverse trio leidt onder het motto: Hej barman! Hejt bier koald an de tap, disse dree bint op stap!! het komende seizoen de polonaise bij de Martini Kerlkes.

Afscheid van Vorst Olav 

De Technische Commissie zorgde met verschillende optreden voor een gepast afscheid van ex-Vorst Olav en zijn adjudanten Bob en Niels. Nadat de ex-Vorst was afgevoerd werd het tijd om de nieuwe Vorst te presenteren. Deze werd om klokslag 22:11 uur dan ook met een daverend applaus welkom geheten. De avond stond verder onder muzikale begeleiding van DJ Patrick en natuurlijk ook de hofkapel “De Anklojers”.

Nieuwe dansen

Tevens presenteerden de Mini en de grote Martini Wichter hun nieuwste dansen aan de Vorst en adjudanten en het grote publiek.
De Losserse carnavalsvereniging zal ook dit seizoen weer aan de optochten van Losser, Oldenzaal en het Duitse Münster deelnemen. Met prachtige praalwagens en een geweldige loopgroep is een ding zeker: ‘Met de Martini-beat, gaat carnaval Losser.’

Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de loods van de Martini Kerlkes aan de Pol 42 in Losser.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter. Na een oproep van Hallo Losser voor meer vrijwilligers heb ik me aangemeld.