Nieuws

VoorleesExpress ontvangt 718 euro van KBS “de Wegwijzer”

Op donderdag 21 maart hebben leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool “de Wegwijzer” een cheque overhandigd aan de VoorleesExpress.

Ingezameld

De leerlingen hebben dit bedrag zelf ingezameld met de verkoop van kinderpostzegels tijdens de kinderpostzegelactie in 2018.De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en zelfs om spelletjes te spelen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgt.

Volgens coördinator Hendrikje van Overbeek zal het geld onder meer worden gebruikt voor de aanschaf van boekjes die zowel in het Nederlands als in het Arabisch worden uitgegeven, zodat ouders uit die landen mee kunnen lezen. Maar ook spelletjes, zoals Memory, kunnen worden aangeschaft om taal te oefenen.

Ouders die belangstelling hebben kunnen zich nu al aanmelden voor de volgende VoorleesExpress die in september van start gaat.    

Wilt U zelf voorlezer of coördinator worden of meer informatie willen, kijk dan op www.voorleesexpress.nl  of neem contact op met Hendrikje van Overbeek ( 06-29499800) of bezoek Jose Jacobs bij de bibliotheek in het Lossers Hoes.

 

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite

Mijn naam is Henri Schuite. Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.