Nieuws

Voetbal kampioentjes klaar voor later

Van 7 jaar tot 100% full speed

Een jochie van zeven

Stel je voor. Je bent een jochie van zeven jaar ongeveer. En je voetbalt bij SV De Lutte. Elke maandagavond en woensdagmiddag kom je trouw op de training. Niet omdat dat moet, maar omdat je met je vriendjes leuk achter een bal wilt aanrennen. En misschien ook omdat je een droom hebt. Net zo groot worden als Messi of blinken als FC Twente. Of omdat papa, mama en ouders van vriendjes je helpen om een voetballer te worden... Daar heb je toch wat voor over?!

Kleine mannen altijd paraat

En dan daarbij elke zaterdagochtend een wedstrijd; bij regen of zonneschijn, in de mist of bij minus 2 graden. Stoïcijns stonden de kleine mannen altijd paraat. Dan eens op kunstgras en dan eens op het echte grasveld. Onder de bezielende leiding van trainers Harald Noordhof, Sander Bos, André Kaalverink, Leonie Pongers en Elise Olde Monnikhof hebben de kereltjes van JO9-4 zich op alle omstandigheden voorbereid. En met succes: F4 (JO9-4) uit De Lutte werd na 11 gespeelde wedstrijden in de regio absolute kampioen.

De absolute kampioenen

Even heerste er nog verwarring. Het leek dat Berghuizen JO9-2 alleen kampioen was geworden, maar de laatste tegenstander had 10-0 in plaats van 0-10 aan de KNVB doorgegeven. Na aanpassing van de  uitslag waren de jongens van SV De Lutte met 19 doelpunten meer over het hele seizoen, toch echt de absolute kampioenen van de 'Onder 9 competitie' najaar 2016 geworden.

Medaille en beker

Wat een fantastische start van je voetbalcarrière. Met een medaille voor iedereen en een beker voor de eeuwige roem in de kantine van SV De Lutte. Maar het mooiste was nog wel een shirt voor de hele ploeg: KAMPIOEN 'samenspelen', omdat ze dat super goed deden. Met een toeterende rondrit door het dorp en patat in de kantine, hebben deze jongens hun droomstart gerealiseerd.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid