Nieuws

Twente komt d’r an

Het is zondag  14-04-2019 een zeer heuglijke dag voor de FCT supporters

De terugkeer naar de Eredivisie kan eigenlijk niet meer mis gaan. Van binnenuit is er een immense blijdschap, maar deze kan niet tot uiting komen. Geen toeterende auto’s, geen spontane polonaises op de straten, geen strijdliederen over dat we gehaat en asociaal zijn. Het voelt als een feest met de handrem erop en zonder muziek en medesupporters.

Waar is het feestje

Degraderen en promoveren doe je samen met de club en de supporters. Ook natuurlijk met de vele supporters uit de gemeente Losser. In het huis van de club: “De Grolsch Veste”. Op het moment dat het kampioenschap een feit is. Dat lijkt logisch in de gegeven omstandigheden, toch?

FCT – Telstar 12-04-2019

Afgelopen vrijdag won Twente in de Keuken Kampioen Divisie nipt van Telstar met 1-0. Als het toen niet zo koud was geweest, hadden de supporters heel wat peentjes gezweet. De wedstrijd was niet goed, maar wel erg spannend. Good old Wout Brama was weer van de partij en dat scheelt een slok op een borrel of vier slokken op een groot bier. Het was wel een verdiende overwinning.

Vandaag stond alleen nog de wedstrijd Sparta Rotterdam tegen Top Oss op het programma. Sparta is de enige club die nog roet in het kampioenschap van Twente kan gooien. Deze wedstrijd was niet rechtstreeks te zien en daarom moest met laptop op schoot het doelpuntenverloop gevolgd worden. Uitslag: 1-4. Zeer gunstig voor FCT. Elke club moet nu nog 4 wedstrijden spelen.

Jong Ajax – FCT 19-04-2019

Bij winst van Twente in de eerstvolgende wedstrijd op goede vrijdag 19 april aanvang 20:00 uur uit tegen Jong Ajax, is het kampioenschap een feit. Verliest Sparta thuis van Helmond Sport op 19 april, dan is Twente zelfs bij verlies bij Jong Ajax kampioen. Voor FCT volgen dan nog de volgende wedstrijden: 22 april FCT- Jong AZ, 26 april NEC-FCT en 3 mei FCT-Cambuur. Dit kan en mag niet meer misgaan.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.