Nieuws

Taalvrijwilligers gezocht

Voor het Taalpunt in de gemeente Losser is de bibliotheek op zoek naar taalvrijwilligers die laaggeletterden willen helpen met het beter leren lezen en schrijven van de Nederlandse taal.

Niet goed kunnen lezen en schrijven

In Nederland leven 1,3 miljoen mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven. Wie als volwassene moeite heeft met lezen en schrijven, loopt daar niet mee te koop. Veel mensen schamen zich. Er rust een groot taboe op laaggeletterdheid.

In de bibliotheek van Losser zijn de voorbereidingen gestart voor de opening van een Taalpunt om laaggeletterden naar een hoger lees- en schrijfniveau te helpen. Daarom zijn zij op zoek naar mensen die deze laaggeletterden willen helpen met leren lezen of schrijven. Dat kan op verschillende manieren. Zo kunt u iemand 1 op 1 helpen zijn of haar doel te bereiken, maar een klein groepje begeleiden behoort ook tot de mogelijkheden. Ook als u geen ervaring in het onderwijs heeft.

Vrijwilligers krijgen een gratis training van 4 dagdelen aangeboden

Op woensdag 5 oktober is er om 19.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor geinteresseerde vrijwilligers. Voor meer informatie of om u aan te melden voor de voorlichtingsbijeenkomst kunt u mailen naar: taalpunt@bibliotheeklosser.nl of bellen met de bibliotheek in Losser 053-5382137.  

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid