Nieuws

Stralende zomeravond Crescendo

Muziekvereniging Cresendo heeft een prachtig concert verzorgd in Overdinkel.

Maandagavond 26 juni speelde de muziekvereniging Crescendo uit Overdinkel, opgericht op 12 mei 1926, in de muziekkoepel in Overdinkel. Mevrouw Gerrie Brandenburg, één van de vrijwilligers van de stichting Muziekkoepel Overdinkel sprak de bezoekers en het harmonieorkest toe.

Rense Pereboom de voorzitter van Crescendo vertelde dat er 32 spelende leden zijn. Naast Het Harmonieorkest heeft Crescendo een drumband. De avond werd gevuld met voornamelijk klassieke marsen.

Stralende zomeravond Crescendo

De Muziekkoepel

De muziekkoepel in Overdinkel is een uniek gebouw in de gemeente Losser, maar ook in de regio. Waren er vijftig jaar geleden nog vele koepels te bewonderen, onder andere in Twente, tegenwoordig zijn ze schaars geworden. Het beheer en het onderhoud van de muziekkoepel (anno 1953) is in handen van de ‘Stichting Muziekkoepel Overdinkel’.

Eén van de doelstellingen van deze Stichting is behouden van dit unieke houten bouwwerk voor de toekomst en voor de dorpsgemeenschap. Verder verzorgt een team van vrijwilligers elk jaar weer vele optredens. muziekkoepeloverdinkel.nl Koren, muziekverenigingen, orkesten en (Big)bands geven elk zomerseizoen weer concerten op één van de mooiste plekjes van Overdinkel. Iedereen is van harte welkom en de uitvoeringen zijn gratis te beluisteren.

Stralende zomeravond Crescendo

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.