Nieuws

Slotviering St Martinus kerk

Grootse slotviering St Martinus kerk

Vele mensen

Om half elf is de St Martinus kerk gevuld tot en met de laatste zitplaats. Vele mensen nemen afscheid in een grootse plechtige Eucharistieviering, voorgegaan door enkele pastores van het pastoraal team en met medewerking van het parochiekoor, dameskoor van de Maria Geboorte en het koor Vivace.

De kerk opgericht in de jaren 60 sluit nu definitief haar deuren om samen te gaan met de Maria Geboorte kerk. De parochie van de St.Martinus is in de jaren 60 opgericht wegens de toen groeiende Katholieke bevolking van Losser Sluiting is te wijten aan te weinig financiële middelen.


Martinus, schutspatroon van Losser

De kerk werd gewijd aan de heilige Martinus, schutspatroon van Losser, nadat de moederparochie van het dorp in 1903 werd gewijd aan de heilige Maria Geboorte.Het is een grote zaalkerk in functionalistische trant, op een plattegrond in vorm van onregelmatige zeshoek, opgezet volgens de liturgische richtlijnen van het Tweede Vaticaans Concilie.Voor de kerk bevindt zich een vrijstaande klokkentoren.

Laatste keer 

Nu gaat het gebouw op slot. Het wordt ter verkoop aangeboden. Het bestuur van de parochie Maria Vlucht en het locatie bestuur van de geloofsgemeenschap St. Martinus hopen dat het kerkgebouw in een andere functie voor de Losserse gemeenschap kan worden bewaard.
Vandaag hebben de klokken van de St. Martinus voor de laatste keer hun klanken laten horen over Losser. Na de Eucharistieviering is er een afscheidsreceptie.

Welkomstviering

Op zondag 27 november is er (op de eerste zondag van het nieuwe kerkelijk jaar) een feestelijke welkomstviering in de Heilige Maria Geboorte kerk om 9.45.Dan is tijd om samen verder te gaan als nieuwe geloofsgemeenschap Katholiek Losser.Deze Eucharistieviering zal worden voorgegaan door Pastoor Monninkhof m.m.v. alle koren van de H. Maria Geboortekerk.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid