Nieuws

Record bedrag voor vaatje Hollandse Nieuwe uit Losser

Tijdens de Losserse Dinkelharing Party die woensdagavond werd gehouden in de tuin van restaurant de Oude Apotheek werd de vis duur betaald. Dit tot genoegen van de organisatie en aanwezigen. De record opbrengst van 17.700 euro gaat zoals elk jaar naar een goed doel.

Drie goede doelen.

De stichting ondersteuning carnaval Losser (OCL) organisseert dit evenement elk jaar waarbij de haring geveild wordt voor het goede doel. Dit jaar zijn er drie doelen gekozen: De Böggelrieders junioren, stichting Steenfabriek en de nieuwe Hockey Club Losser.

Jan Reisewijk

Jan Riesewijk.

Bezoekers kwamen via een rode loper de tent binnen die in de tuin stond opgesteld. Op deze mooie avond met bier en hapjes zat de stemming er al snel in. Zeker toen Jan Riesewijk met de Böggelrieders zijn opwachting maakte. Deze ontpopte zich tot een ware buutredner waar hij op zijn eigen humoritische wijze verhaal haalde bij Burgerforum over het afschaffen van het ambstgebed bij de raadsvergaderingen.

Het vaatje haring werd aangeboden en de haringmeisjes kwamen haring brengen die volgens kenners van zeer goede kwaliteit was. "Echte Hollandse Nieuwe en de beste van Nederland" werd er opgemerkt.

Veilingmeester Jeroen Alink zette de veiling in en verkocht het vaatje uiteindelijk via een Amerikaanse veiling voor 17.700 euro waarbij Johma Salades de laatse bieder was. Hiermee werdt het bedrag van 2014 (10.000 euro) ruimschoots overschreden.

Jeroen Alink Dinkelharing Party Losser 2015

Bij een Amerikaanse veiling wordt elk bedrag dat geboden wordt opgeteld bij het vorige bod zodat een bieder met een relatief laag bedrag toch kan bijdragen en waarbij het totaal bedrag snel oploopt. Bij elk bod noemde de veilingmeester de naam van de bieder.

Hollandse nieuwe.

Een paar uur eerder werdt in de Scheveningse Visafslag het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van 2015 geveild voor een bedrag van 53.000 euro. De opbrengst gaat naar het Nationaal Ouderenfonds. De veiling was eerst gepland op 9 juni, maar werd uitgesteld omdat de haring nog niet vet genoeg was.

De planning in Losser was dus uitstekend.

Dinkelharing Party Losser Dinkelharing Party Losser

 

 

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor Novel-T als start-up coach. Peter is actief op Twitter en Instagram als "peterlangela".