Nieuws

Opening Brueghel “ met de voetjes in het cement”

Met de onthulling van de voetstappen in de walk of fame is het Brueghelfestijn 2017 vanmiddag geopend

Dit jaar was het oud burgemeester Sijbom die zijn voetafdruk in de walk of fame achter liet. Na zijn vertrek was het voor het Brueghel bestuur een kleine stap om de vertrekkende burgemeester de eer te geven. Michael Sijbom is vereerd laat hij weten. Mocht hij ooit opa worden kan hij aan zijn kleinkinderen nog zijn voetstappen laten zien. Dit is voor hem een fijne gedachte. Dit heeft hij met zijn beide jongens onderweg van Haren naar Losser besproken, die hebben hun vader verzekerd dat dit nog lang gaat duren.


 

27000 tweets

Wethouder van Rees was het die vandaag voor de tweede keer als locoburgemeester de ambtsketting mocht dragen en de heer Sijbom toesprak. De toespraak gaat over positiviteit, verbinden, Losser op de kaart zetten, kinderen en natuurlijk social media. Als burgemeester van Losser heeft de heer Sijbom 27000 tweets verzonden dit komt neer op zo’n dertien per dag.

Daarnaast was hij de burgemeester die het “kinderlintje” heeft ingesteld. En niet te vergeten met de kinderen samen Pokemon Go speelde rond het gemeentehuis. Zeker niet onbelangrijk zijn ambt als burgemeester nooit heeft gezien als een baan, maar als een roeping. Nu staan zijn voeten in de walk of fame, zo laat hij zijn voetsporen letterlijk en figuurlijk achter in Losser.

Roze sokken

Dan is het zover de schoenen mogen uit en daar komen een paar roze sokken tevoorschijn die ook uit mogen om dan in de voetstappen te gaan staan. De twee zonen helpen hun vader en kijken of de voeten in de afdruk passen en dit is zeker het geval.
Alle medewerkers, vrijwilligers worden bedankt door Michel Haen voorzitter van het Brueghel bestuur. De heer Haen wenst iedereen een geweldig Brueghel en daarmee is de opening van het Brueghelfestijn een feit.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid