Nieuws

Onvrede over renovatie Bentheimerstraat

De bijna 84 jarige Benny Behrens is niet tevreden over de renovatie van de Bentheimerstraat voor zijn woning ter hoogte van de oude grensovergang “De Poppe” in de Lutte.

Onvrede over renovatie BentheimerstraatCOPD-patient. 

De COPD-patiënt die zich beweegt met een rollator en een scootmobiel heeft problemen met het nemen van de obstakels, bestaande uit verhoogde stoepranden en een te diepe afwateringsgoot. “Voor de renovatie van de weg waren er geen problemen. Ik kon mijn oprit oprijden omdat toen alles nog vlak was. Tijdens de renovatie heb ik tijdig aan de bel getrokken en mijn bezwaren bekend gemaakt aan de projectleider, de heer Mark Slooijer, van de gemeente Losser. Zijn commentaar was dat het zo moest worden zoals het op de tekening stond. Naast dit probleem speelt ook nog het volgende. Pal naast mijn oprit hebben de een groenstrook gemaakt waardoor ik of mijn echtgenote, als we met de auto uit de richting de Lutte komen aanrijden, een grote bocht moeten maken, zodat we via de rijstrook voor het tegenverkeer de oprit moeten nemen. Bovendien is het geen gezicht. De groenstroken zijn niet beplant en staan vol onkruid. Automobilisten rijden er gewoon door heen waardoor er schade ontstaat. Ik heb zelf al een lint gespannen om de auto’s te weren. Ook werd aangekondigd door de gemeente dat het vrachtverkeer op deze weg zou afnemen omdat het minder aantrekkelijk zou worden voor vrachtautochauffeurs om hier nog langs te rijden. Van die voorspelling is niets uitgekomen. Het is nog net zo druk met vrachtauto’s, zo niet drukker.” aldus Benny Behrens.

Gemeente Losser.

De heer Mark Slooijer deelde desgevraagd het volgende mede: “Ik ben enkele keren bij de heer Behrens geweest om zijn bezwaren aan te horen. Met de oprit is niets mis. De oprit heeft de standaard maat van 4 meter breed en kan zonder grote bocht gehaald worden. Ik heb het zelf geprobeerd met mijn eigen auto. Voor wat betreft de hoge rand om de oprit op te kunnen rijden, heeft de heer Behrens een punt. Als hij wandelend met zijn rollator of rijdend met zijn scootmobiel vanaf de straat zijn oprit op wil, geeft dat problemen. De gemeente is echter van plan om het voetpad naast de weg verder uit te breiden richting de Lutte, zodat men in elk geval met een rollator de straat niet meer op hoeft. Voor wat betreft de diepte van de waterafvoergoot zal ik nog eens contact opnemen met de heer Behrens om te bekijken of we dit probleem ook kunnen oplossen. Het probleem vrachtwagens is een kwestie van handhaven. Dit moet de politie doen. De politie kiest echter, vanwege hun prioriteitstelling, te handhaven op plekken waar veel ongelukken plaats vinden. Ik zal het nog eens bij de politie aankaarten. Ik verwacht binnenkort resultaten van een meting over het aantal vrachtwagens. Sinds 2 maanden staan er wel borden dat vrachtwagens daar niet meer mogen rijden. Verder kan ik u vertellen dat de groenstroken na de zomer worden beplant."

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.