Nieuws

Oktoberfest im Dinkeldorf

Om geheel in stijl te blijven en de sfeer alvast aan te geven prijkt deze tekst boven de flyer van de organisatoren van het oktoberfeest in Overdinkel. De organisatoren van dit oktoberfeest zijn de uitbaters van de 3 Overdinkelse cafés de Broad, de Herberg en Oos café. (voorheen de Nachtwacht). De stichting Bruisend Overdinkel verleent, evenals ’t Trefhuus, alle medewerking en ondersteuning. De horecaondernemers hebben tijdens het laatst gehouden Euregiofeest ook een gedeelte van de horeca voor hun rekening genomen.

Samenwerking

Erwin Kleine (voor vrienden, bekenden en intimi Eppe van de Broad) en Martin Hagels (de Herberg) zeggen hier het volgende over. ”In Overdinkel zijn al eerder oktoberfeesten geweest, maar dat is heel lang geleden. Bij Saksenstal Gerrit is dat destijds met enige regelmaat geweest.

Plannen voor weer een oktoberfeest waren er al. Omdat de samenwerking tijdens het Euregiofeest zo goed beviel tussen ons drieën, hebben we besloten om nu het oktoberfeest in Overdinkel weer te organiseren. De oktoberfeesten vinden plaats op 19 en 20 oktober in de sporthal de Spil in Overdinkel.

De entree bedraagt 15.- euro per avond. De kaartverkoop is al begonnen en er zijn al heel wat kaarten verkocht. We hebben voor beide avonden artiesten weten te contracteren die zeer gewild zijn op dit soort feesten.” Tijdens de oktoberfeesten, overigens ook als ze gedrieën andere evenementen organiseren, zijn de drie cafés in Overdinkel gesloten.

Programma

Vrijdag 19 oktober

Palemiger Spatzen. De muziek van deze uit Limburg afkomstige band is duidelijk 'volkstümlich' en voornamelijk Duitstalig. De 'steirische' harmonika staat centraal en wordt ondersteund door de tuba, akoestische, bas- en sologitaar en strakke drums. Ze zijn vaak te gast geweest in nationale en internationale tv- en radio uitzendingen. Vele prijzen en onderscheidingen mochten zij in de voorgaande jaren ontvangen voor de verdiensten in de "volkstümliche" muziek.

Zaterdag 20 oktober

Après Ski met Heer en Meester. Vervolgens Helene Fischer Tribute by Natascha. In het optreden brengt zij de beste hits van Duitslands Schlagerkoningin ten gehore. Atemlos, Mitten im Paradies, Lass mich in dein Leben, Immer Wieder en vele andere meezingers. Helene Fischer Tribute by Natascha beschikt over jarenlange podiumervaring en met haar prachtige outfit

Kaarten

Kaarten zijn te verkrijgen bij: Café de Herberg, Café de Broad, ‘t Trefhuus en Oos Café in Overdinkel. Bovendien bij Primera Marcel in Losser. In de voorverkoop kosten de kaarten € 15.00 en aan de zaal € 17.50.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.