Nieuws

Nieuwe naam: Lions Club Twente-Münsterland Double Mixed

De Lions Club Losser-Gronau heeft een nieuwe naam en gaat voortaan als Twente- Münsterland Double Mixed door het leven.

Grensoverschrijdende samenwerking

„Op dit moment heeft de serviceclub 22 Duitse en Nederlandse leden. Onze leden komen uit de regio Twente en het westelijke Münsterland. Wij willen onze bijdrage aan de grensoverschrijdende samenwerking tussen de beide landen niet beperken tot de steden Gronau en Losser”, vertelt Michael Kersting, president van de Lions Club, over de redenen van deze stap, waarvoor inmiddels toestemming is verleend door de relevante commissies.

Waarvoor

„Waarvoor staat het „Double Mixed” in de naam van de club? Dit is echt iets bijzonders onder de Lionsclubs, en dat al sinds 1995. In onze Lionsclub zijn grensoverschrijdend leden uit de grensregio van Nederland en het Münsterland vertegenwoordigd. De tweede mix ziet erop dat de leden zowel dames als heren zijn” verklaart Charlotte Breitenbach, toekomstig president van de club, zelf Duitse en woonachtig in Nederland.

Sociale doelen

Naast tal van sociale doelen ondersteunen de Lions ook culturele projecten en zetten zij zich in voor een goede verstandhouding tussen de buurlanden, tolerantie, humaniteit en scholing. Bijzondere aandachtspunten zijn o.a. verschillende programma’s voor de jeugd en de wereldwijde strijd tegen blindheid. De Lions-jeugdprogramma’s zijn gericht op internationale jeugd- en scholierenuitwisseling, de preventieprogramma’s Lions-Quest, Klasse 2000 en Kindergarten plus, Lions Young Ambassador, de vredesposterwedstrijd en de Lions jeugdmuziekprijs.  

De Lions-organisatie vierde afgelopen jaar haar 100-jarig bestaan. De Lions Club Twente-Westmünsterland Double Mixed maakt deel uit van een organisatie van meer dan 430 Lions Clubs met ruim 11.500 leden in Nederland en ruim 50.000 leden in Duitsland.

Meer over het actuele clubprogramma en de projecten vindt u op:  www.lionsclub-twente-muensterland.de

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.