Nieuws

Nieuwe bus voor zorggroep Sint Maarten

"Ik wens U heel veel schadevrije kilometers". Met deze woorden overhandigde mevr. Ans Lensink de sleutels en het kentekenbewijs van de nieuwe bus aan één van de 6 vrijwillige chauffeurs van de zorggroep Sint Maarten. In een korte bijeenkomst sprak de gemeenschapsmanager haar dank uit aan de vrijwilligers die al jaren lang klaar staan om de bewoners van de zorginstelling een veilig transport aan te bieden.

 

Oude bus 15 jaar oud

Namens de chauffeurs nam Roy Nijenhuis de sleutels van de nieuwe bus in ontvangst. "Het was wel tijd voor iets nieuws" aldus Roy, "De oude bus was na 15 jaar trouwe dienst echt aan zijn eind." Er konden zelfs geen rolstoelen meer in vervoerd worden, omdat die niet voldoende vastgezet konden worden.

De nieuwe bus is 45 cm. langer dan de oude. Hij heeft 8 zitplaatsen (plus de bestuurdersplaats). Als de stoelen zijn weggeklapt kunnen er tegelijkertijd 4 rolstoelen mee vervoerd worden. De bus wordt gebruikt voor diverse uitstapjes  voor de bewoners van de zorggroep. Zo wordt bv. bij thuiswedstrijden van FC Twente een vast groepje supporters naar de Grolsch Veste gebracht. Maar ook het "Rode Kruis zwemmen", de dierentuin in Nordhorn, Kerstmarkten en dergelijke worden regelmatig bezocht.

De grootste afstand was volgens chauffeur Bert Eulderink een rit naar Amsterdam. Via een zogenaamde wensboom kunnen de bewoners een wens indienen. Voor een mevrouw werd de wens in vervulling gebracht om haar dochter in Amsterdam te bezoeken. Ze was daar nog nooit geweest.

afbeelding van Harry Elsjan

Door: Harry Elsjan

Redactie-lid.