Nieuws

Een nieuwe Bedrijveninvesteringszone in Losser

Op vrijdag 2 december gaven Henri Brookhuis (voorzitter Centrum Management Losser) en burgemeester Michael Sijbom een persoonlijke toelichting op de uitslag van de recent uitgevoerde BIZ-draagvlakmeting. Burgemeester Michael Sijbom sprak van een heugelijk moment.

119 ondernemers

Maar liefst 3/4 van de ondernemers willen een nieuwe periode inslaan om te gaan samenwerken. Dit is voldoende draagvlak onder de ondernemers. Minimaal 2/3 is noodzakelijk om de bestaande Bedrijveninvesteringszone in het centrum van Losser ook in de komende periode van vijf jaar te kunnen continueren. Sijbom gaf het bestuur van BIZ een groot compliment voor de werkzaamheden die in dit kader verzet zijn.

Alle 119 ondernemers zijn benaderd en bijgepraat over de plannen. Van al deze 119 ondernemers hebben 88 aan de enquête meegedaan. Ingevoerde wetgeving maakt het nu mogelijk om alle ondernemers mee te laten doen. Niet alle ondernemers zullen blij zijn met deze uitslag want het betekent een jaarlijkse financiële aderlating die bij de kleinere ondernemer zwaar aantikt. De hoogte van de financiële bijdrage is afhankelijk van de WOZ-waarde van het ondernemers pand.

Betere samenwerking tussen ondernemers

Henri Brookhuis gaf aan dat de sfeer in ondernemend Losser al een stuk beter is geworden dan die ooit was en dat de communicatie op een veel hoger niveau ligt. Men is bereid elkaar te helpen. Er komt meer sfeerbeleving in het dorp.

Dit is vooral te danken aan de activiteiten die mede door het CML opgezet zijn. Een geweldige Sinterklaasintocht met pieten die aan touwen rond de Oude Toren zweven, een hele mooie boerenmarkt met verschillende thema’s. Halloween en de modeshows hebben hier zeker ook aan bijgedragen. En we zullen het gratis parkeren in stand houden. Zo blijft Losser laagdrempelig. We zullen alles in het werk stellen om de binding met de inwoners te versterken.

Losser wordt nog mooier

Dit waren de woorden van Michael Sijbom. We hebben een prachtig dorp met een mooi centrum en je zult het over 5 jaar niet terug herkennen. We worden in staat gesteld om het nog mooier te maken. Aantrekkelijk voor de Lossernaar maar zeker ook voor het winkelende publiek dat van elders komt.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid