Nieuws

Nationale buitenspeeldag in Overdinkel

Woensdag 13 juni omstreeks 13.30 uur liep het plein bij ’t Trefhuus in Overdinkel vol. Ruim 200 kinderen kwamen af op de Nationale buitenspeeldag die was georganiseerd door Fundament en Kidsday Overdinkel. Het weer was goed. Een springkussen, touwtje springen, voetballen, waterglijbanen, hoepels, te veel om op te noemen. Kinderen vermaken zich met gewone alle daagse speeltjes. En natuurlijk hadden de spuitgasten van de brandweer Losser heel veel belangstelling.

Nationale buitenspeeldag

Omdat buiten spelen super belangrijk is, maar steeds minder vanzelfsprekend wordt, organiseren Jantje Beton en de kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale buitenspeeldag. Een prachtig initiatief om de kinderen op een ouderwetse manier te laten spelen in plaats van met de computer.

Hulp

Mede door de hulp en medewerking van ’t Trefhuus, Willy Elshof, de brandweer Losser en de sponsoren Pretty Woman en Olav Opperman werd het een zeer geslaagde middag. Er was gratis ijs voor de kinderen en heerlijke pannenkoeken.

Trots

Kristel Nordkamp en Claudia Desmet, de medeorganisatoren van Kidsday zijn bijzonder trots dat de dag zo geslaagd verlopen is. Ze zijn blij met de medewerking van Fundament. Nu gaan ze aan de slag met het organiseren van een kinderplaybackshow op het Euregiofeest op 7 juli.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.