Nieuws

Muziekschool maandag 5 september weer van start

Muziekschool “De Sleutel” gaat maandag 5 september van start met het nieuwe schooljaar. Geïnteresseerden  kunnen zich nog aanmelden voor les op een instrument, zangles of dansles.  

Leren spelen

Naast dat je bij de muziekschool kunt leren spelen op de meest uiteenlopende instrumenten, hebben we ook een professionele dans- en balletopleiding met diverse mogelijkheden. Peuter- en kleuterdans, jazz/conditietraining en klassiek ballet. Een proeflelles is altijd mogelijk, dus aarzel niet en meldt je aan.

Ook voor een popopleiding en het spelen in een band is de muziekschool het juiste adres

Daarnaast zijn er diverse korte cursussen voor volwassenen, denk daarbij aan gitaar/liedbegeleiding, mandoline, piano of keyboard. De Muziek op Maatkaart is uitermate geschikt voor degenen die behoefte hebben aan een opfriscursus, of simpelweg zomaar lekker spelen onder deskundig toezicht. Datzelfde geldt voor de knipkaart waarmee een aantal lessen ingekocht kunnen worden naar behoefte. Kortom voor elk wat wils.

“Samen op weg naar een instrument”

Voor de basisschoolkinderen hebben we de stoomcursus “Samen op weg naar een instrument” van 20 lessen, met de mogelijkheid begin januari met nogmaals 20 lessen door te gaan of nieuw in te stromen. Dat is een goede keuze voor leerlingen uit de groepen 4 en 5 die meer willen weten van muziek, maar nog niet weten welk instrument ze willen gaan spelen. Deze leeftijdsgroep kinderen heeft bij uitstek de leeftijd om met muziek te beginnen.

Naast dat het natuurlijk gewoon erg leuk om te doen is, heeft het een positieve invloed op de verschillende vaardigheden en talenten van de kinderen. Denkt u hierbij maar eens aan durf, samenwerking, motoriek, leren luisteren, concentratie, expressie, articulatie en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Proefles

De proeflessen zijn op:  

  •  In Losser op donderdag 29 september van 14.30 tot 15.15 uur. uur in muziekschool de Sleutel
  •  In Beuningen op dinsdag 27 september van 14.30 tot 15.15 uur in de Mariaschool
  •  In De Lutte in de dorpsboerderij Erve Boerrigter eveneens op dinsdag 27 september van 15.45 tot 16.30 uur.

Danslessen Dance Masters Kolmschot

Dance Masters Kolmschot begint bij muziekschool de Sleutel weer met verschillende danslessen. Voor alle leeftijden is er wel een leuke cursus. Er is peuterdans, kidswing, streetdance/hip hop en stijldans en je kunt altijd langskomen voor een gratis proefles. De peuterdans en Kidswing zijn nieuwe cursussen en gaan alleen door bij voldoende deelname.

Voor info kijk op www.kolmschot.nl of email naar info@kolmschot.nl

OPEN DAG

Op zaterdag 10 september van 10.00 tot 12.00 uur is onze Open Dag. Dé gelegenheid om informatie in te winnen, instrumenten uit te proberen en kennis te maken met de docenten.

Kijk op onze website www.muziekschooldesleutel.nl voor verdere informatie en de aanmeldingsformulieren.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid