Nieuws

Manchester by the Sea in het Filmhuis in Losser

Het Filmhuis in Losser draait op proef in maart, april en mei een mooie film op een dinsdagavond. Als dit net zo’n succes wordt als de woensdagmiddagen gaan ze er in september mee verder. De films op elke tweede woensdagmiddag elke maand gaan dus gewoon door tot aan de vakantie.

Eerste film op de dinsdag

Als eerste film vertoond het filmhuis op dinsdagavond 27 maart de Amerikaanse film Manchester by the Sea uit 2016, geschreven en geregisseerd door Kenneth Lonergan. De hoofdrollen worden vertolkt door Casey Affleck, Lucas Hedges, Michelle Williams, Kyle Chandler en Gretchen Mol.

We leren Lee Chandler (Casey Affleck) kennen als morsige conciërge in Boston, ver weg van zijn vroegere leven. Een leven waarin hij ook zo min mogelijk met zichzelf geconfronteerd hoeft te worden. Lee was ooit deel van een hechte vissers- gemeenschap, maar op een nacht heeft hij dronken zijn huis, vrouw en drie kinderen onbewaakt achtergelaten om bier te gaan halen.

Het onverwachte, abrupte overlijden van zijn broer dwingt hem echter om vanuit Boston naar Manchester terug te keren om verantwoordelijkheid te nemen voor de opvoeding van zijn puberende neef Patrick (Lucas Hedges). Deze terugkeer naar Manchester gaat gepaard met veel zelfhaat, zelfmedelijden en onbegrip, als hij de gemeenschap die hem geëxcommuniceerd heeft weer onder ogen moet komen.

Deze film wordt gedraaid op:

27 maart, aanvang 20.00 uur in het Filmhuis te Losser

Erve Kraesgenberg, Bookholtstraat 25 te Losser.

Toegangsprijs 6 Euro, inclusief koffie of thee.

 

De volgende dinsdagavondvoorstellingen zijn:

  • 17 april: “On Body and Soul”
  • Van regisseur Ildikó Enyedi. Een romantische vertelling over een afstandelijke man en een autistische vrouw. Het speelt zich grotendeels af in een slachthuis.

 

  • Voor 15 mei: “Dunkirk”
  • Regie: Christopher Nolan De beroemde militaire operatie van de Britten ter land, ter zee en in de lucht om zoveel mogelijk manschappen te redden van de Duitse Blitzkrieg.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.