Nieuws

Losser deelt Fashion cheque uit

Kleding voor kinderen. In Losser is een hele mooie kringloop winkel waar een ruime keus 2e hands kleren te koop is. Het punt is wel dat het voornamelijk kleding is geschikt voor volwassenen. Kinderen groeien hard en vaak is er geen geld om nieuwe schoenen, kleding of sportkleding te kopen.

Uit recente gesprekken die de gemeente met diverse leerkrachten van basis en voortgezet onderwijs heb gevoerd blijkt dat deze kinderen met te kleine kleren lopen of met gaten in de schoenen. Of ze lopen nog in een dunne zomerjas terwijl het erg koud is. Ook hebben ze dan regelmatig “het excuus” dat ze de gymkleren vergeten zijn. In Losser vinden men dit soort situaties niet acceptabel. Wethouder Joop Hassink gaat daarom gezinnen met kinderen tot en met 17 jaar, die bekend zijn bij de Voedselbank, een fashioncheque van € 100,00 voor ieder kind geven. 

Anoniem

Woensdag 20 december om 12.30 uur overhandigde Wethouder Joop Hassink aan de vertegenwoordigers, Corry Knol, Rene Simonetti en Hugo Rijbroek, van de Voedselbank de benodigde 80 fashion cheques. De fashion cheque is een modecheque die in heel veel winkels gebruikt kan worden. De cheque kan eigenlijk door iedereen gekocht worden waardoor het niet opvalt als de gegunde gezinnen met deze cheque kleren voor hun kinderen gaan halen. Anoniem als het ware. De cheque kan gebruikt worden bij de volgende lokale ondernemers zoals Go-Beauty en Wigger mode maar ook bij ketens zoals LEADS, Shoeby, HEMA en nog veel meer winkels. 

www.fashioncheque.com 

Compliment

Rene Simonetti sprak zijn tevredenheid uit over de huidige aanpak van de gemeente waar het om armoedebestrijding gaat. “Vroeger was het een beetje hap snap werk. Tegenwoordig is er meer structuur en wordt de achterstand bij de burgers op een breder front bestreden en aangepakt. Daarnaast hebben we in Losser gelukkig een ambtenaar die zich als een begripvol mens achter de mensen schaart die hulp nodig hebben.” Als dank voor deze aanpak en betrokkenheid overhandigde hij Mendy Versteeg en Joop Hassink, op persoonlijke titel, een CD met opnames van het advent concert van het koor Cantica Nova in de Bardel 2017. Rene is koorlid van Cantica Nova.

Ketenaanpak

Wethouder Joop Hassink zet uiteen dat de gemeente Losser in de aanpak van de armoedebestrijding landelijk gezien voorop loopt. Vroeger kwam iemand een bijstandsuitkering aanvragen en bekeek of die persoon aan de criteria voldeed. En dat was het. Tegenwoordig kijkt men of er meer mogelijkheden voor de uitkeringsgerechtigde zijn. Aller eerst wordt er natuurlijk gekeken of er werk is om de bijstand zo snel mogelijk weer te verlaten. Maar tegenwoordig kijkt men ook naar de huissituatie. Zijn er indicaties dat de jeugdzorg moet bijspringen, of is er sprake van mantelzorg. Komt men in aanmerking voor de diensten van de voedselbank. Is er een schuldensituatie waar iets mee gedaan moet worden. 

Mendy Versteeg  

Coördinator Minima. “We zetten in Losser heel breed in aanpak van armoede en ook op het preventieve vlak zijn we actief. Zo geeft MoneyWays voorlichting aan de groepen 3 en 4 voorlichting over budgettering. Een vijfde van de Nederlandse jongeren neemt grote risico's als het op geld aankomt, met mogelijk armoede en schulden tot gevolg. Veel jongeren hebben geen zicht op hun inkomsten en uitgaven, en kunnen hierdoor in de financiële problemen komen. Dit kan leiden tot stress, slechte resultaten op school of zelfs schooluitval. MoneyWays maakt geldzaken en financiële problematiek bespreekbaar in schoolklassen door heel Nederland.”

Losser deelt Fashion cheque uit

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.