Nieuws

Lezing social media voor ondernemers toerisme en recreatie

Het Toeristisch Genootschap Losser organiseert een lezing over de effectieve inzet van social media voor ondernemers actief in Toerisme & Recreatie in de gemeente Losser.

Op woensdag 21 november geven Ria Struijk (Action Fanpagina) en Sharita Satink Birtantie (De Contentmaker) een lezing over het gebruik van social media ter ondersteuning van recreatieve en toeristische activiteiten in de gemeente Losser. Het doel van deze avond is om ondernemers en personen actief in Toerisme en Recreatie uit de gemeente Losser verder te laten verdiepen in de mogelijkheden van social media.

Ria Struijk beheert de Action Fanpagina. Als ze een dag geen bericht plaatst vragen mensen of ze ziek is. Ooit begonnen op Hyves en later overgestapt op Facebook, is haar Fanpagina enorm gegroeid. Inmiddels heeft ze ruim 360.000 fans/volgers op haar pagina! Ze schrijft gewoon over dingetjes en knutseltips die ze zelf heel leuk vindt. Ze probeert wekelijks echt zelf wat te maken met Action-spullen, maar deelt ook berichten over nieuwe artikelen. Elke dag deelt ze één post. Ze zal deze avond in geuren en kleuren vertellen hoe haar Facebook Action Fanpagia tot zo’n succes is gekomen.

Sharita Satink Birtantie is oprichter en contentmaker bij De Contentmaker. De Contentmaker maakt niet alleen content (inhoud/tekst); ze bedenken, schrijven én plaatsen deze content ook op de kanalen van hun opdrachtgevers. Op deze wijze kunnen opdrachtgevers zich focussen op het ondernemen zelf, terwijl ze online toch optimaal zichtbaar zijn. Sharita deelt deze avond haar visie op social media. Social media kan jou of jouw organisatie veel exposure, leads, tips en leuke contacten opleveren. Maar dan mag het geen ‘moetje’ of eenheidsworst zijn. Hoe zet je nou social media in terwijl je dicht bij jezelf blijft? Op een manier waar niet alleen jij, maar ook jouw volgers energie van krijgen? Laat je inspireren door De Contentmaker en breng het ‘social’ weer terug in social media. Word een ware online ambassadeur van jezelf én van je eigen onderneming.

Toeristisch Genootschap Losser

Naast de lezing van deze 2 interessante sprekers zal er deze avond ook worden ingegaan op activiteiten en de werkwijze van de stichting Toeristisch Genootschap Losser (TGL). TGL is eind 2016 opgericht op initiatief van voormalig burgemeester Sijbom. Uitgangspunt is om een deel van de toeristenbelasting dat jaarlijks bij de gemeente binnenkomt, als stimuleringsbedrag weer terug te geven aan de toeristisch recreatieve sector.

Gratis deelname

Het bezoeken van deze lezingen is gratis en iedereen is welkom. Je kunt je aanmelden door voor 20 november een mail te sturen aan: info@toerismelosser.nl

Datum : woensdag 21 november 2018
Locatie : Böggelschuur op Erve Kraesgenberg – Bookholtlaan 23 te Losser
Aanvang : 19:30 (inloop vanaf 19:00) tot 22:30 uur.

Meer informatie over TGL is te verkrijgen via de voorzitter René Kleinsmit, telefoonnummer 06-14846434  of via https://www.facebook.com/toerismelosser.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.