Nieuws

Koperen jubileum

Met de algemene jaarvergadering op donderdag 31 januari opende het Lossers Accordeonorkest een feestelijke periode. 

Fanatieke accordeonbespelers

De muzikale vereniging viert namelijk het koperen jubileum. Twaalf-en-half jaar geleden bracht dirigent Frans Breukers een aantal fanatieke accordeonbespelers bij elkaar en het orkest was geboren. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot twee groepen die elk op eigen niveau plezier beleeft aan het bespelen van de accordeon.

7 leden vanaf het eerste uur

Op de jaarvergadering huldigde de vereniging zeven leden van het eerste uur. De jubilarissen werden uitgebreid in het zonnetje gezet en gehuldigd voor hun niet aflatende inzet voor de vereniging.

Jubileum concert

Naast de huldiging van de jubilarissen zal het Lossers Accordeonorkest het jubileum ook nog op andere manieren vieren. Zo staat voor zondag 7 april een speciaal jubileumconcert gepland dat uitgevoerd zal worden in de Protestantse kerk aan het Raadhuisplein te Losser. In dit concert, waarbij de twee groepen van de vereniging worden samengevoegd tot een groot orkest, zullen nummers te horen zijn die door de jaren heen op de bühne zijn gebracht. Van bekende walsen en tango’s tot pop en jazz.

De muzikanten vieren het jubileum in een speciale feestbijeenkomst die in juli gepland staat.Door de gedwongen sluiting van de muziekschool zijn de accordeonisten verhuisd naar de locatie van Toneelvereniging de Rommelpot aan de Markeweg. Iedere donderdagavond wordt daar gerepeteerd. Heeft u belangstelling, kom gerust eens langs.

Foto: de zeven leden van het eerste uur v.l.n.r: Marjon lutke Schipholt, Bonny Jonker, dirigent en oprichter Frans Breukers, Erna Jochem, Karin Nijkerken, Charlotte Nordkamp en Annie Teiken.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter. Na een oproep van Hallo Losser voor meer vrijwilligers heb ik me aangemeld.