Nieuws

Kerstfeest voor de KBO

De Katholieke Bond Ouderen vierde dinsdagmiddag 13 december kerstfeest bij café Heijdemann aan de Smalmaatstraat in Losser

Ruim 190 leden

De KBO is opgericht in 1957. De voorzitter Gerda ter Denge zegt: “De KBO heeft ruim 190 leden. Vandaag vieren wij met ongeveer 100 leden kerstfeest. Vandaag neem ik ook de gelegenheid om de aftrap te doen naar ons jubileumjaar 2017. We bestaan dan 60 jaar en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Voor de leden is dit kerstfeest gratis. Bij ontvangst koffie of thee met gebak en later op de middag een buffet.

De leden die niet in de gelegenheid zijn om hier te komen hebben we vanmorgen al bezocht en verrast met een kerstcadeautje. De K van Katholiek staat nog steeds in ons logo en zal daar ook blijven staan. Het is echter wel zo dat de KBO voor een breder, dan enkel het katholieke, publiek toegankelijk is. Mensen van alle gezindten zijn welkom. Bovendien biedt het lidmaatschap vele voordelen. We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om activiteiten te organiseren. We hebben de zanggroep Montana uit Overdinkel bereid gevonden om met hun prachtige liederen de kerstsfeer te verhogen. Ik ben er van overtuigd dat het een hele fijne kerstmiddag wordt.”

Jan Martin van Rees

De wethouder Jan Martin van Rees sprak de leden toe en gaf aan dat er in 60 jaar veel is veranderd. Hij onderstreepte het belang van de KBO en gaf aan dat de “verzuiling” steeds minder streng wordt gehanteerd dan 60 jaar geleden. Hij haalde tevens enkele feiten aan die in 1957 zijn gerealiseerd. In dat jaar is onder andere de AOW ingevoerd, was: “Tulpen uit Amsterdam” een hit en werd de spoetnik 2 gelanceerd met het Russische hondje Laika.

Informatie

Landelijk voert de KBO acties namens de ouderen om ook voor deze groep diverse voorzieningen in stand te houden en bij de politiek aan de bel te trekken. www.kbo-losser.nl

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.