Nieuws

Judo toernooi in de Fakkel

Zaterdag 10 maart vindt er in sporthal de Fakkel in Losser een groot judotoernooi voor jeugdspelers plaats. Een jaarlijks terugkerend toernooi waar alle leden van Judo Losser op de mat verschijnen. De wedstrijden zijn opgezet volgens een systeem waardoor startende judoka’s elkaar altijd tegenkomen en ook de meer ervaren wedstrijdvechters bij elkaar in de poule komen. Zo speelt iedereen altijd tegen tegenstanders van gelijke sterkte.

50 judoka's

De wedstrijden in de kleine zaal van de Fakkel beginnen om 9.45 uur met de jongste jeugd bestaande uit beren- en beginnende judoka’s. Aansluitend gaan de judoka’s van 10 jaar en ouder strijden om de prijzen. Naar verwachting zullen rond de middag de laatste finales gespeeld worden. De organisatie verwacht 50 judoka’s te mogen begroeten die, verdeeld over 2 wedstrijdmatten, zullen strijden om de hoogste eer. De 12 leden van de Wedstrijd Dojo Commissie zorgen voor een juist verloop van het toernooi geholpen door vrijwilligers van de Activiteitencommissie en de Selectiecommissie. Zij doen dienst als scheidsrechter, jurylid, begeleiden de judoka’s of verzorgen de catering. Bezoekers zijn meer dan welkom en daarom is de entree dan ook gratis.

Tijdens de prijsuitreiking zal de selectiecommissie “het talent voor de toekomst” en de judoka van 2017 bekend maken. Voor beiden staat een mooie beker klaar. Dit toernooi past in de cyclus van eigen onderlinge toernooien (een jaarlijks clubkampioenschap en daarnaast vier spettertoernooien) die dienen als opstapje naar de “grotere” toernooien in de regio.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.