Nieuws

Indrukwekkende Brueghelstoet trekt door Losser

De Brueghelstoet die zojuist door het centrum van Losser trok kreeg lovende reacties van de vele toeschouwers.

Niet alleen het zonnige weer maakte de bonte optocht tot een succes maar ook de fraai uitgedoste deelnemers en groepen. En het waren niet alleen mensen die voorbij trokken, er liep een heuse ganzenhoeder met levende ganzen mee in de optocht.

Indrukwekkende Brueghelstoet trekt door Losser

Voorzitter van het Bruegheliaans Festijn Michael Haen, zelf ook fraai uitgedost, stond tevreden te kijken naar de Brueghelstoet. 

Michael Haen

Ook de Concord Pipe Band uit Hengelo liep mee met een groot aantal doedelzakblazers. En de groep u'Mtata is inmiddels een vaste en graag geziene gast bij het Bruegheliaans Festijn. Deze kleurrijke groep combineert dreunende percussie met straattheater. Uit voorwerpen die ze al rond zwervend gevonden hebben, zijn eigenzinnige kledingcomposities gecreëerd met aparte hoofddeksels. De groep verplaatst zich met een voertuig dat de tand des tijds nauwelijks heeft doorstaan. De Losserse Jorieke Vriesema staat als altijd in een fraai kostuum boven in het kraaiennest.

Indrukwekkende Brueghelstoet trekt door Losser

Indrukwekkende Brueghelstoet trekt door Losser

Liveuitzending

RTV-Losser verzorgde een livestream die niet alleen bekeken werd door mensen in Losser maar door door Lossernaren in het buitenland. De uitzending is hieronder te bekijken:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.