Nieuws

Goede doelen dag Twents Carmel College Losser 2018

Ieder jaar zorgen de leerlingen van de locatie Losser van Twents Carmel College ervoor dat er geld wordt ingezameld voor een goed doel dat hen aanspreekt. Dit jaar is er gekozen voor de CliniClowns, mede omdat zij dit jaar hun 25 jarig bestaan vieren en zieke kinderen en jongeren laten lachen, ontspannen en genieten!

Voor stichting Leergeld Losser

Middels een ‘markt’ wordt er door de betrokken eerste-, tweede- en derdejaars op allerlei manieren geld ingezameld voor het goede doel. De leerlingen bedachten afgelopen weken zelf huis aan huis acties, verkoop van eten/kleine zelfgemaakte producten en in klassenverband organiseren zij spelletjes voor diverse doelgroepen. De afgelopen jaren was deze formule succesvol, waarbij de opbrengst bijvoorbeeld ten goede kwam aan Stichting Leergeld Losser.

Nieuw dit jaar is dat de “goede doelen markt” in onze tijdelijke huisvesting aan de Hogeweg 81 wordt georganiseerd. Een bewuste keuze zodat leerlingen, ouders, omwonenden en andere geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in en om het gebouw, dat de komende maanden een rol  speelt in het onderwijs van een groep leerlingen van Twents Carmel College Losser.

Graffiti Project 

De voorbereiding om deze dag een succes te maken voor het onderwijs en het goede doel, zijn al in maart gestart met een Graffiti Project in en om de Basis, de tijdelijke huisvesting. Deze krijgt een vervolg op 26 april, de goede doelen dag. De lelijk geworden muurschilderingen worden overgespoten met graffiti. Leerlingen van klas 3 worden hierin begeleid door professionals. 
Naast een stukje graffiti-geschiedenis en de regels omtrent graffiti, wordt zowel buiten als binnen in de school in passende thema’s, voor onze doelgroep, op kunstige wijze graffiti gemaakt.
Voor elk lokaal in de Basis maken de leerlingen een paneel passend bij het vak dat er gegeven wordt. In het paneel wordt het lokaal nummer verwerkt.
Ook zijn er tassen van graffiti  voorzien die verkrijgbaar zijn tijdens de goede doelen markt.

Om een en ander vast te leggen voor onze eigen social media houdt een groepje leerlingen het hele proces bij. Deze groep verzorgt ook poster/PR rond de Goede doelen markt. Eventueel staan zij ook de pers te woord.

Bij deze worden belangstellenden van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen aan de Hogeweg 81 in Losser op donderdag 26 april aanstaande tussen 11.00 en 14.00 uur

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.