Nieuws

Geslaagde Sport-infomarkt Losser - update 19:00 video geplaatst

De eerste Sport-infomarkt van Losser is een succes. Sportbuurtcoach Jurgen Schiphorst die het evenement organiseerde is een tevreden mens: alle sportverenigingen uit Losser waren aanwezig.

Joop Hassink trapt afHet Raadhuisplein was omgetoverd tot een Olympisch plein waar de sportverenigingen hun sporten demonstreerden. Dat gebeurde op het grote podium en op het plein. Rondom het plein waren kramen waar alle sportverenigingen informatie gaven over hun club en over hun sport.

Jurgen Schiphorst kijkt met enige trots terug op de Sport-infomarkt: "Ondanks de harde wind was de opkomst goed met honderden bezoekers. Ik ben er trots op dat alle verenigingen aanwezig waren en enthousiast hun sport lieten zien aan de bezoekers". 

Of er een vervolg komt is nog niet zeker, maar aan Jurgen Schiphorst zal het niet liggen: "als ik de gelegenheid krijg om het volgend jaar weer te organiseren dan zal ik dat met plezier doen. Ik ga in ieder geval met de verenigingen evalueren wat we volgend jaar nog beter kunnen doen". In Enschede wordt al 14 jaar met succes een Sport-infomarkt gehouden.

Veel belangstelling.

De belangstelling onder de sportverenigingen voor dit evenement is groot. In totaal hebben 18 sportverenigingen en sport gerelateerde instanties zich aangemeld.

De deelnemende sportverenigingen waren: AJC,69, KVV Losser, Twentse Duikvereniging, Hockeyclub Losser, AV Iphitos, Sportclub Overdinkel, AGV Losser, Long-Fu-Shaolin-Kempo SK2.0-IJsclub Losser, Losserse WielrennersClub, Blue Cap IJshockey, Olmympic Gym, Fit-Punt Losser, Recreatie Sport Losser, Zwemclub Losser, De Klup aangepast sporten, Golbach Sport. Ook Hallo Losser was aanwezig met een stand omdat het venster Sport en Hobby een belangrijk onderdeel van deze site is.

Wethouder Hassink trapt weer af.

Wethouder Joop Hassink trapte voor de tweede keer deze dag een sportief evenement af in het dorp. Dit keer letterlijk door na een korte openingstoespraak met de jeugd een balletje te trappen. Vrijdagochtend opende hij al het Special Heroes evenement op de sportparken Brilmansdennen en Hannekerveld.  

Burgemeester Sijbom

En ook burgemeester Sijbom maakte een ronde langs de verenigingen en jonge sporters wilden met hem op de foto. Zoals voor hem gebruikelijk reageerde de burgemeester ook via Twitter:

"Gezellige sportactiviteiten voor gemeentehuis: verenigingen stelden zich voor. Dollen en gedold worden in pannakooi "

 

 

 

Update 18 april: Videoimpressie door RTV Losser.

 

 Jurgen Schiphorst bedankte alle deelnemers en bezoekers met een Twitterbericht:

  

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.