Nieuws

De film van april bij het Filmhuis Losser

Op woensdag 12 april vertoont Het Filmhuis in Losser de Zweedse film: "As It Is in Heaven" van regisseur Kay Pollak. Een boeiende en menselijke film vol mooie en tedere momenten.

De wereldberoemde dirigent Daniel Daréus wil niets liever dan muziek maken die de mensen raakt. Door acute hartproblemen wordt hij helaas gedwongen om te stoppen met zijn concerten over de hele wereld.

Hij besluit zich onopvallend te vestigen in zijn geboorteplaats, een afgelegen dorpje in Zweden. Zijn grote carriere was een vlucht uit zijn ongelukkige jeugd daar en nu gaat hij wonen onder een andere naam tussen dezelfde mensen als toen.

Als hem wordt gevraagd het kerkkoor te leiden leert hij de dorpsbewoners in het koor steeds beter kennen en onder zijn inspirerende leiding dirigeert hij hen niet alleen in muziek maar ook in belangrijke onderwerpen in hun dagelijks leven. De regisseur snijdt allerlei grote thema’s aan in het verhaal zoals vrouwenemancipatie, de positie van de kerk of meningen van mensen over elkaar in een kleine gemeenschap.

Michael Nyqvist speelt een sterke rol als Daniel maar de echte glansrol wordt vertolkt door Frida Hallgren. Zij straalt als de wulpse en goedlachse Lena. Lena is heerlijk direct met meeslepende woedeuitbarstingen of lachbuien en zegt altijd waar het op staat. Zij wordt verliefd op Daniel.

De ontwikkelingen van het koor en de mensen zelf zijn beslist verrassend.

Woensdag 12 april  om 14.00 uur
Filmhuis te Losser - Erve Kraesgenberg
Bookholtstraat 25
Losser.

Toegangsprijs 6 Euro, inclusief koffie of thee.

De speelduur van As It Is in Heaven is 132 minuten.


 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.