Nieuws

Extra toneelvoorstelling Eensgezindheid Overdinkel

In no time waren de kaartjes voor de voorstellingen van de toneelvereniging Eensgezindheid in Overdinkel weer uitverkocht. Uit de verzorgingstehuizen kwam de wens dat ze ook wel eens graag naar een voorstelling wilden.

Omdat door de bewoners vaak gebruik wordt gemaakt van een rolstoel, levert dit problemen op bij de inrichting van de relatief kleine zaal in de Vereniging in Overdinkel. Maar Eensgezindheid zou Eensgezindheid niet zijn als ze hier geen oplossing voor zouden vinden.

Zaterdagmiddag 26 november wordt een extra voorstelling gegeven voor bewoners van verzorgingstehuizen uit de gemeente Losser. De zaal wordt zodanig ingericht dat rolstoelers vrije toegang hebben. Er wordt dus een extra voorstelling gegeven en er zijn geen plaatsen beschikbaar voor anderen dan de bewoners van de verzorgingstehuizen.

Goed doel

Eensgezindheid besteedt elk jaar een bedrag aan een goed doel. Soms vaker per jaar. Als zich een gelegenheid voordoet die men belangrijk vindt om te ondersteunen zal men dat niet nalaten.

De gelegenheid deed zich nu dus voor en zowel het bestuur als de spelers vinden het belangrijk om alle groepen uit de bevolking te laten meedelen in hun toneel. Voor deze groep wordt geen intree geheven. Na afloop van deze voorstelling moet de zaal weer op orde worden gebracht met stoelen want ’s avonds speelt men weer voor het betalende publiek.

Back tot he sixties

Gespeeld wordt: “Back to the sixties”, geschreven door Rien Buunk. Het stuk speelt zich af in de huiskamer van de familie Doorman. Harold en Maria Doorman hebben 1 nog thuiswonende zoon, Henk.

Bovendien woont ook de vader van Maria bij hen in huis. Het lijkt erop dat Harold en zijn schoonvader niet echt goed samen overweg kunnen. Verder zijn er nog de huisvrienden, Suzan en Frits Buurman. Een buurvrouw die bij de politie werkt, en een huisarts.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.